Kibővült wellness-részleg, medical-wellness a Liget Hotelben

Forrás: turizmus.com

 2015. június 04. 14:22

A Körösök Szívének egyik legnagyobb wellness-központjává fejlődött a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel****.

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel**** összesen mintegy 380 millió forintos kapacitásbővítő beruházásra nyert el támogatást a Dél-Alföldi Operatív Programban. A 70 százalékos – mintegy 210 millió forint értékű – Európai Uniós támogatással megvalósult projekt révén a szálloda mintegy kétszeresére növelte wellness-részlegét, egészség-orientált kínálatát pedig népszerű egészségügyi szolgáltatásokkal bővítette. A beruházás teljes időtartama alatt harmadával nő az alkalmazottak létszáma, tovább bővül a környezettudatos szálloda termálvíz-felhasználása is.

 

A most átadott új épületszárnyban akadálymentesített, összenyitható szobákat és lakosztályokat is kialakítottak. A szálloda nem csupán a szállóvendégek, de az egészségtudatos kikapcsolódást kereső fürdővendégek számára is számos új szolgáltatást biztosít. Az új szárnyban japán típusú fürdő kapott helyet, az új medence mellett elkészült a nagyméretű sóbarlang. A kültéri Szauna Ház, valamint az itt zajló Szauna Szeánszok mellett a vendégek immár új masszázsfajták, hidroterápiás kezelések, vagy éppen vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak. A Liget wellness- és fürdőrészlegének kínálatát balneológia és medical-wellness szolgáltatások teszik teljessé.

 

A most átadott fejlesztéssel a Ligetben bővült a termálvíz-felhasználás. A szállodában már a projekt megkezdése előtt is termálvízzel biztosították a téli időszakban a szobák fűtését, hűtésüket is a termálvíz egy speciális felhasználási módjával oldották meg. A hotelben felhasznált villamos energia mind nagyobb részét állítják elő a napelemekből származó energiával.