Kiválasztották Pécs Város Borát

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 27. 14:56

Pécs 1997 óta rendezi meg az éves borválasztást a nevét viselő borvidék borai közül. 2021-ben ismét kiválasztották a város legjobb borát: a Hárs Pincészet Cirfandli 2020 édes bora lett a nyertes, mely egyúttal a legjobb cirfandli címet hazavitte.

A versenyre minden pécsi borvidéki bortermelő nevezhetett palackozott tételekkel. Összesen 13 borászat 43 bora szállt versenybe az idei év legjobb pécsi bora címért. A pandémia miatt tavaly elmaradt versenysorozat augusztus végén folytatódott, 11 tagú szakmai zsűri bírálta el a borokat - derül ki a verseny sajtótájékoztatójából.

Az esemény védnöke Péterffy Attila Pécs Megyei Jogú Város polgármestere volt, a zsűri szakmai elnöke pedig Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője volt, aki Filákovity Dusánnal, a Pannon Borbolt ügyvezetőjével nagyban hozzájárult a rendezvény sikeres megvalósításához.

pecsbora

Pécs Város Topbora 2021-ben a Hárs Pincészet Cirfandli 2020 édes bora lett, amely egyúttal a legjobb cirfandli címet is kiérdemelte

Fotó: Kiss ‘Gadget’ Zoltán

A zsűri munkájában a régió elismert sommelier-i és borász szakemberei vettek részt. A zsűri a tervezett öt kategóriából négy kategóriában hozott ki győztest, és azok közül választotta meg a Pécs Város Bora fődíjasát, a top bort.

Pécs Város Topbora 2021-ben a Hárs Pincészet Cirfandli 2020 édes bora lett, amely egyúttal a legjobb cirfandli címet is kiérdemelte.Fehér kategóriában Szabó Zoltán 2020-as Furmintja, vörös kategóriában pedig a Hárs Pincészet 20189-es Cabernet Franc bora nyert. A rozé kategóriában Szabó Zoltán 2020-as Rozé bora érdemelte ki a Pécs bora címet.

A díjazott borok hamarosan a díjra utaló matricával felékesítve jelennek meg a kiemelt pécsi borkereskedésekben, Pécs Város önkormányzata pedig a különböző alkalmak során a nyertes italokat ajándékozza majd vendégeinek.