La Contessa Kastélyhotel: Átlagárduplázás kevesebb mint egy év alatt az Everguesttel

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. május 23. 08:00

Az újranyitás viszontagságai, a 2019-es számok “kergetése”, növekvő költségek. Ezekkel a tényekkel néztek szembe a szilvásváradi kastélyszálló tulajdonosai és vezetői, valamint az Everguest szakemberei, amikor 2021 nyarán megkezdték az együttműködést. Az eredmények magukért beszélnek.
"Az Everguest revenue csapatával 2021 nyarán, a marketingcsapattal pedig 2022 elején kezdtünk el együtt dolgozni. Az együttműködésünk és a közös munka egy szoros kooperáción alapszik, amelynek köszönhetően az Everguest a kérésünknek megfelelően egy letisztult, konzisztens social media megjelenést tervezett és kölcsönzött a szállodának. A kampányainkat újragondolták és új alapokra helyezték, a revenue csapattal napi szinten egyeztetve és együttműködve pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szálloda minél több bevételt realizálhasson. Ennek a szoros kapocsnak az eredményét pedig már mi is megtapasztalhattuk, a bevételeink a bezárások, a koronavírus előtti időszakot is túlszárnyalják. Az együttműködésünk első három hónapjában átlagosan 200 százalékkal nőtt a direkt foglalásokból származó bevétel. Összességében mentalitásban, hozzáállásban, együttműködésben és kreativitásban egy remek szakértői csapattal dolgozhatunk most együtt" – mondta el Róta Tamásné, a kastélyszálló tulajdonosa.

Az Everguest és a kastélyszálló közös célja volt a magasabbra pozicionálás a piacon

Fotó: La Contessa Kastélyszálló

Az együttműködés egy átfogó audittal kezdődött, amelynek során a revenue management csapat számos hatékonyságnövelő javaslatot fogalmazott meg. Ennek keretében többek között újrastrukturálták a szobatípusokat felszereltség, méret és jelleg szerint, amelynek köszönhetően nemcsak felárakat voltak hajlandók a vendégek fizetni a szobákért, de a korábbi vendégpanaszok is megszűntek. Dinamikus, keresletvezérelt árazást vezettek be a szállodában, amely folyamatosan illeszkedik a versenytársak árazásához is, így biztosítva a lehető legmagasabb bevétel elérését. Fokozottan figyelnek az árparitás mindenkori fenntartására, így a közvetítő oldalakon már nem találhatók kedvezőbb árak a saját weboldalnál.

Az Everguest és a kastélyszálló közös célja volt a magasabbra pozicionálás a piacon, amelyhez a szolgáltatásfejlesztés, a pozitív vendégértékelések és a stratégiában tervezett marketingkommunikáció mind közösen járult hozzá. Emellett tulajdonosi elvárás volt az átlagár növelése, ezáltal meghatározásra került egy a korábbi éveknél magasabb kiinduló ár, amelyet a dinamikus árazásnak köszönhetően folyamatosan növelni tudnak az Everguest szakemberei.

Dinamikus, keresletvezérelt árazást vezettek be a szállodában

Fotó: La Contessa Kastélyhotel

Az együttműködésnek, valamint a revenue és a marketingcsapat szoros kooperációjának köszönhetően a La Contessa Kastélyhotelben közel duplájára, 96 százalékkal nőtt az átlagár kevesebb mint 1 év alatt, 2022 első negyedévében pedig 200 százalékkal gyarapodott a direkt foglalásokból származó bevétel.

Az Everguest 2021-ben 1 milliárd forint bevételnövekményt ért el kiemelt partnereinél, amelyből 600 millió forint direkt csatornákon érkezett.

A részletes eredmények itt megtekinthetők!

(X)