Megjelentek a 2008. és 2009. év Turizmus Szatellit számlái

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 15. 14:09

A Központi Statisztikai Hivatal hosszabb szünet után a Nemzetgazdasági Minisztérium és a BDO Magyarország Hotel és Ingatlanszolgáltató Kft. együttműködésével összeállította és honlapján szeptember 12-én nyilvánosságra hozta a 2008. és 2009. évek részletes turisztikai szatellit számláit.

Az oldal „Kiadványok"/„Kiadványtár" fejezetében a 13 oldalas elemző és  módszertani fejezet után egészen 2005-ig megtalálhatók a számlák adatai, táblázatai, így nyomon követhetők öt év turisztikai folyamatai. A szakma szokásos februári partnertalálkozóján Varga Mihály miniszter által megígért, hiánypótló kiadványra a szakemberek sokasága már rég óta tekintett várakozással, így most a hivatal a turizmus kormányzati irányítói és a vállalkozói, valamint a kutatói, oktatói szféra fokozott érdeklődésére számít.

A hivatal szándékai szerint a folytatásra, a 2010. és utána következő évek számláinak összeállítására is rövidesen sor kerül. Azok számára, akik a honlapon keresztül nem érik el az összeállítást, a turizmus.com oldalain rövidesen bemutatjuk a számlák leglényegesebb információit.