Nemzetközi születésnapot ültek a kastélyhotelesek

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 26. 15:58

A napokban ünnepelte 10. születésnapját Pozsonyban a Historic Hotels of Slovakia, azaz a Szlovákia Történelmi Szállodák Egyesülete.

Az eseményen köszöntőt mondott Andrej Danko szlovák házelnök belvárosi Arcadia Hotel dísztermében. Meghívott díszvendégként Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke is részt vett az eseményen osztrák kollégájával, Max Eidlhuberrel együtt, hisz a három országa alapította a tavalyi évben még csak 9, idén pedig már 14 európai országot tömörítő Heritage Hotels of Europe szervezetet. (Tagországok: Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Csehország, Németország, Olaszország, Litvánia, Portugália, Szlovénia, Svájc, Románia, Lengyelország.)

A fotón balról jobbra: Max Eidlhuber – Heritage Hotels of Europe, alelnök; Andrej Danko – szlovák házelnök; Gulyás Eszter – Magyar Kastélyszállodák Szövetsége, elnök; Jan Svoboda – Szlovák Történelmi Szállodák Egyesülete, elnök, valamint a Heritage Hotels of Europe elnöke

Fotó: Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

Az eseménnyel kapcsolatos tájékoztatón jelen volt a négy nagy szlovák televíziótársaság és az országos napilapok is. Legfőbb kérdésük az volt, hogy mennyire tartják egymást a szervezetek versenytársnak, konkurenciának. A tagok azonban másképp közelíti meg a kérdést: egymást népszerűsítve és támogatva, határokat átlépve népszerűsítik Európa-szerte a kastélyturizmust.

Idén az osztrák kollégák szervezésben zajlik majd a Heritage Hotels of Europe 2019 díjátadó, melynek Magyarország bécsi nagykövetsége ad otthont 2019. november 17-én (A tavalyi esemény beszámolója itt olvasható.)

Az utazók a www.heritagehotelsofeurope.com oldalon adhatják le szavazataikat.

Ezen kívül a hazai tagok közül többen pályáznak a 2020. március 1-jén megrendezésre kerülő kijevi International Hospitality Award díjra, illetve ezen az eseményen 2020-ban a szakmai zsűritagként is debütálhat Gulyás Eszter.

Kapcsolódó cikkek

Top 50: Gulyás Eszter

2019. szeptember 06.