Összefogás a Zempléntől az Adriáig

Forrás: turizmus.com

 2014. október 21. 16:15

Együttműködési megállapodást kötött a Közép-európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület Európa Park Tagozata és a Magánszállásadók Országos Szövetsége. Az együttműködés egyik első eredménye lehet a Velencei-tavi kistérség magánszállásadóinak összefogása.

A megállapodás aláírására 2014. október 21-én a budapesti Thomas Hotelben került sor. Az együttműködés keretében a két szervezet egyebek mellett közösen rendezne turisztikai konferenciákat, befektetői fórumokat, közösen pályázna, valamint vállalták azt is, hogy segítik települések és régiók közötti kapcsolatok építését.

Szirbik István, a KEP Európa Park tagozatának igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a nevéhez fűződő Európa Park Konzorcium – Zempléntől az Adriáig Turisztikai Összefogást hat évvel ezelőtt alakították a dél-budai terület és vonzáskörzete, valamint a Zempléni Eurorégiótól az Adriáig húzódó autópályák menti területeken található, turizmusban érdekelt vállalkozások, látványosságok, rendezvényhelyszínek, önkormányzatok, civil szervezetek információcsere és turisztikai termékfejlesztés céljából.  Egyik projektjük a Velencei-tó és 50 kilométeres körzetének turisztikai fejlesztése, amelyet a helyi és térségi TDM-szervezetek bevonásával, a turizmusban érdekelt vállalkozások és önkormányzatok együttműködésével, turisztikai látványosságok összekapcsolásával és attrakciófejlesztéssel kívánnak megvalósítani.

Ezenkívül nemzetközi kezdeményezéseik is vannak, idén augusztusban például az olaszországi Velencében működő Trivenetói Olasz-Magyar Kulturális Társasággal kötöttek megállapodást, melynek értelmében az olasz fél a Velencei-tavi régió turisztikai kínálatát is népszerűsíti.

A Magánszállásadók Országos Szövetsége regionális szervezetek összekapcsolódásával jött létre. A szigorúan civil szervezet a tagok érdekképviselete mellett a részvételével kidolgozott „koronás" Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszert is működteti.

A mintegy 24 ezer férőhelyet képviselő egyesület eddig huszonegynéhány minősítésben működött közre. Egyelőre kevés szállásadó ismerte fel, milyen előnyökkel jár a védjegy, a már minősített helyeken azonban egyértelműen nőtt a vendégforgalom – mondta el kérdésünkre dr. Mörk László elnök.

A KEP-pel történő együttműködés egyik eredménye lehet, hogy a velencei kistérségben is létrejöhet a magánszállásadók egyesülete, amely azután becsatlakozhat az országos szövetségbe.

 

Képünkön balról: Németh László, a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület titkára, Mörk László, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnöke és Szirbik István, a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület tagozatigazgatója