Paprika, sercli és a sör az idei OTP Gourmet Fesztivál fókuszában

Forrás: turizmus.com

 2019. április 29. 14:44

A májusi budapesti OTP Gourmet Fesztivál mára a térség egyik legjelentősebb gasztronómiai eseményévé vált. Az idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők, a fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli és a sör adja.

Idén május 16. és 19. között foglalja el a Millenárist az OTP Gourmet Fesztivál. A kiemelt alapanyagok változatos ihletforrásként jelennek majd meg a több mint 50 kiállító étterem tányérjain. A paprika ugyanúgy előkerülhet fűszerként, mint zöldségként, a sercli is többféle alakot ölthet a kenyérfagylalttól a csak formájában kenyérszerű morzsákig.

A fesztivál vezérfonala a paprika, a sercli és a sör

Fotó: www.gourmetfesztival.hu

A séfek mellett pékek, cukrászok és a street food legjobbjai is megmutatják, mitől igazán egyediek. Az összesen több mint 200 fogás között természetesen a különböző diéták szerint étkezők és ételérzékenységgel élők is bőven találnak kedvükre való ételeket.

„Az elmúlt évtizedben, de különösen az elmúlt években sokak számára központi témává vált az étkezés és a főzés: szinte mindenkinek van véleménye, hitvallása, saját meggyőződése. E tekintetben a Gourmet Fesztivál egy igazi zarándokhely, ahol szinte mindenki megtalálhatja a magának való ételeket és italokat” – részletezi Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője.

„A Gourmet Fesztivál az egyre sokasodó magyar gasztronómiai rendezvények között hasonló jelentőséggel bír, mint a Sziget a zenei fesztiválok között. Az személyes öröm számomra, hogy a Gourmet nem csak részese, hanem aktív motorja is annak a minőségi változásnak, ami az utóbbi években tapasztalható a magyar étteremkultúrában” – mondta Gerendai Károly, a fesztivál alapítója. „Az évről-évre növekvő látogatószám azt jelzi, hogy az eredetileg kitűzött célunkhoz is egyre közelebb kerülünk, jelesül, hogy a gasztronómia csúcsszereplőit egybegyűjtsük és elérhetővé tegyük az érdeklődő nagyközönség számára” – tette hozzá.

Idén már nemcsak a közép-európai régióból érkeznek vendégséfek, de Moszkvából és Szöulból is.

A fesztivál harmadik kiemelt témája a sör, a hagyományosan kiállító magyar borászatok, pezsgőházak és prémium pálinkafőzdék mellett.

Az idei év újdonsága az egyik kiemelt alapanyaghoz kapcsolódó Paprika Pop Up helyszín, ahol a fesztivál három napján három ismert séf bográcsos ételkészítését lehet testközelből végigkövetni.

A szervezők a legkisebb látogatókra is gondoltak: három különböző helyszínen várja őket játszóház és más ingyenes programok. A rendezvényre való belépés 14 éves korig ingyenes.

Kapcsolódó cikkek

Kis magyar étterem-körkép

2018. október 08.

TOP 50: Gerendai Károly

2018. május 08.