Száguldó cirkusz az országimázs szolgálatában

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 26. 16:44

Több száz millióan láthatták az MT Zrt. országlogóját július 24-től 26-ig a jubileumi, 30. Pirelli Magyar Nagydíjon. A Magyar Turizmus Zrt. igyekezett minél több bel- és külföldi utazót csábítani a Hungaroringre és Magyarországra.

A futamot nagy érdeklődés kísérte világszerte. Megteltek a budapesti szállodák, jelentős bevételi forrást biztosított a turisztikai szakma számára, és komoly országmarketing-értéket is képviselt.

Az autóverseny rendkívüli népszerűségét és a rá irányuló nemzetközi figyelmet kihasználandó Magyarország mint turisztikai célpont idén is megjelent a pályán a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A társaság több mint tíz éve működteti információs pontját a Formula 1TM Magyar Nagydíj ideje alatt. Központi helyen, a Super Gold tribünön működő irodában tájékoztatták a közönséget a versenyről és Magyarország turisztikai kínálatáról. Az érdeklődők információs kiadványokat vihettek magukkal, amelyek újabb magyarországi utazásra, vagy tartózkodásuk meghosszabbítására ösztönzik őket.

 

A szervezet idén külön kampánycsomagot kínált a Hungaroring Sport Zrt. számára, amelynek keretében július 26-ig hangsúlyosan megjelent az MT Zrt. online felületein, Facebook oldalán, blogjain és honlapjain. A turisztikai marketingszervezet biztosította a Hungaroring által kiadott Guide Book turisztikai tartalmát, továbbá átadta a rangos díjakat elnyert „Think Hungary – more than expected" imázsfilm felhasználási jogát a rendezvény idejére. Mindezeken kívül, a pálya jól látható kanyarjában elhelyezik az MT Zrt. országlogóját is, amelyet több száz millióan láthatnak a közvetítések során.

A külföldiek érdeklődésének felkeltésére az MT Zrt. a képviseleti honlapok mellett a www.gotohungary.com központi oldalán, Facebook oldalain, hírleveleiben és közleményeiben is felhívja a figyelmet a Magyar Nagydíjra. Kiemelt promóciós aktivitás zajlott például Ausztriában, amely remélhetőleg még az utolsó hetekben is sok potenciális sportrajongó turistát győzött meg arról, hogy pihenés céljából is felkeressék Magyarországot. Az elmúlt év júliusában 120 ezer osztrák vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, amely közül – az MT Zrt. bécsi irodájának kalkulációja szerint – minden tízedik közvetve a Forma 1-es futamhoz kötődött.

A nemzetközi vonzerővel bíró nagy sportesemények „kiegészítő termékként" is megjelennek a nemzetközi kampányokban, így a már hazánkba érkezett vendégek programjainak bővítésére is szolgálnak.