Tartalmas SzÉSzT találkozó Szegeden - KÉPGALÉRIÁVAL

Forrás: turizmus.com

 2015. október 05. 12:01

Szeptember 30-án Szegeden a Hunguest Hotel Forrás**** adott otthont a III. Szállodai és Éttermi Szakmai Találkozónak. A szervezők (Assist-Trend Kft., Assur Kft., Miele Kft., Mirbesz Kft., Progast Kft., T-Mix 2003 Kft.) ismét három szekcióban várták a szállodai és vendéglátóipari szakembereket.

A csaknem száz résztvevő számára párhuzamosan tartották az előadásokat management, housekeeping, F&B vendéglátás témakörében, végül plenáris üléssel zárult a nap.

A vendéglátás szekció hallgatói egy átfogó előadásban ismerkedhettek meg az aktuális gasztronómiai trendekkel, amelyek szakmai támogatása a Mirbesz Kft. küldetése. A céget képviselő Korona Zoltán előadásában kiemelte az egyre igényesebb vendégeket, és a színvonalas vendéglátás alapjaként az előkészített alapanyagokat, a minőségi saját márkákat, a Kiváló Magyar Sertés védjegyet. Az innovatív megoldásoknak az egyre drasztikusabb munkaerőhiány ad különös aktualitást a vendéglátásban.


KÉPGALÉRIA

Akik ezzel a problémával küzdenek, azoknak egy másik megoldási lehetőség a konyhatechnológiai fejlesztés lehet – erre a Miele és a Progast szolgált jó példákkal a helyszínen bemutatott gépeikkel, például a karos automata kávégéppel, amelyen a résztvevők gyakorolhatták a baristák munkáját. Az előadó kitért arra is, hogy az élelmiszerboltok vasárnapi zárva tartása sok családot „beterelt" az éttermekbe, ennek köszönhető az idén tapasztalt forgalomnövekedés. A szekcióban levetítették a Bocuse d'Or versenyről készített filmet, amelyen Széll Tamás kiváló eredménnyel képviselte a magyar gasztronómiát gulyással, lángossal és a bűvös kockával.

A management szekcióban az aktuális jogszabályváltozásokról beszélt az Assist-Trend képviseletében Tóth Csaba, majd a sikeres szállodagazdálkodásról hallhattak beszámolót a hallgatók. Kardos György a Miele gépein mutatta meg, hogyan kell tudatosan számolni például mosáskor. Az energetikai korszerűsítések költségkímélő hatásáról a Cothec képviseletében érkezett Oláh Péter beszélt. Janata Krisztina ahhoz adott ötleteket, hogyan lehet a korszerű technikákat és marketing taktikákat ötvözve telt házat produkálni.

A housekeeping szekció legizgalmasabb témája a szállodai higiéniáról készített felmérés volt, amit Dr. Juhász László ismertetett. A mindennapi munkaszervezés egyszerűsítéséhez adott ötleteket, tanácsokat az Assist-Trendtől érkezett Kovácsné Födő Erika és Kovácsné Lengyel Lívia.

A tanácskozás tematikájában ezúttal is nagy hangsúlyt kaptak a marketing ötletek, valamint a technikai, információtechnológiai fejlődés hatása a szakmára. Természetesen ezúttal is volt látványkonyhás bemutató kóstolóval; praktikus, költséghatékony ötletek, tanácsok a mindennapi szállodaüzemeltetéshez, valamint a házigazdáknak köszönhető nagyon finom ebéd.