Törli terméklistájáról a Danubius részvényeit a Budapesti Értéktőzsde

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 20. 17:54

A Budapesti Értéktőzsde 2015. szeptember 25. napjával törli a terméklistájáról a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság névre szóló, dematerializált törzsrészvényeit – közölte a társaság. A részvények utolsó kereskedési napja szeptember 22.

Az indoklásban úgy fogalmaznak: a CP Holdings Ltd., az Interag Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Lilly Schreier és a The Israel Tractors & Equipment Co. Limited 2015. június 15. napján önkéntes közös nyilvános vételi ajánlatot tettek a kibocsátó valamennyi, nem az ajánlattevők tulajdonában lévő törzsrészvényére, amelyet a Magyar Nemzeti Bank július 8-án napján hagyott jóvá. Az ajánlattevők az ajánlat alapján a Kibocsátó 1.112.696 darab törzsrészvényét szerezték meg, melynek eredményeként összesen 98,20% mértékű befolyást szereztek a cégben.

A „Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság Szabályzata szerint a Tőzsde külön Törlési Kérelem nélkül törli a részvénysorozatot, ha a Nyilvános Vételi Ajánlatot tett befektető a tulajdonába még nem került részvények megszerzésére vonatkozólag kezdeményezte a nyilvános társaságokban történő befolyásszerzést szabályozó hatályos jogszabályok szerinti vételi jogának gyakorlását. Az ajánlattevők 2015. augusztus 17. napján a Tőzsde honlapján közzétették a vételi jog gyakorlásáról szóló nyilatkozatukat.

A kibocsátó által a Tőzsde honlapján 2015. szeptember 10. napján közzétett tájékoztatás szerint a Kibocsátó a vételi jog gyakorlását követően 2015. szeptember 24-i hatállyal érvényteleníti az Ajánlattevők részére át nem transzferált törzsrészvényeket.

A KELER Zrt. a Tőzsdére 2015. szeptember 18. napján megküldött közleménye szerint az érvénytelenné nyilvánított törzsrészvényeket 2015. szeptember 24. napján törli a központi értékpapírszámlákról.