Tulajdonost vált a Chemol Travel brand

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 26. 18:35

A jól ismert utazási brand útjait szeptember elsejétől új cég, a Marshaller Kft. szervezi, a Chemolt jól ismerő kollégákkal. A márkanév eddigi tulajdonosa, a Weco Travel Kft. ezentúl a céges utakra fókuszál.

A Chemol Travel 1990-ben alakult, a Chemolimpex Külkereskedelmi Vállalat utazási részlegéből. A cég többségi tulajdonrészét 2006-ban vásárolta meg a több évtizedes utaztatási tapasztalattal rendelkező Weco-Travel Central Eastern Europe, négy évvel később a magyar vállalkozás is felvette az anyacég nevét, ám a szabadidős utak esetében megtartotta a Chemol Travel márkanevet.

A cég azóta Simon András ügyvezető irányításával, dobogós helyet szerzett magának a magyarországi üzleti utaztatási piacon. Most azonban a Weco Travel tulajdonosai úgy döntöttek, hogy az ígéretesen fejlődő corporate ágon kívánnak erősíteni, ezért szabadidős utaztatási tevékenységüket a Máté Miklós és Hóka Péter nevével fémjelzett Marshaller Kft.-nek adták el.

A Marshaller Kft. eddig főként repülőjegy értékesítőként vált ismertté - többek közt a repulj.hu, repjegyfoglalas.hu, marshaller.hu, groupticket.hu és varoslatogatas.hu portálok kapcsán -, most azonban a Chemol csapatával kiegészülve a komplett szabadidős utazások szervezését vállalja.

A 2014-es katalógusban szereplő utak változatlan feltételek mellett zajlanak, de számos újdonságot is bevezetnek.

Erősíteni kívánnak például a hajóutak piacán csoportos hajóutak és új hajótársaságok bevezetésével, hiszen a Chemol az MSC és számos más hajótársaság egyik kiemelt hazai vezérképviselete. Továbbra is kiemelt desztináció lesz az évek óta sikerrel szereplő Izrael és Portugália, megújuló termékkínálattal, és megmaradnak a jól bevált ázsiai körutak. A „közép-keleti" körutazások pedig Örményország mellett Grúziát és Azerbajdzsánt is felölelik. Kínát számos verzióban kínálják, csakúgy, mint az USA keleti és nyugati partját, de marad a kínálatban Mexikó, Kuba és Peru is, az újdonságokat a szeptemberben megjelenő katalógus tartalmazza majd. Természetesen az egyéni lekérések, katalóguson kívüli utak szervezésében is állnak az utasok rendelkezésére.

A Chemol Travel fennállása alatt több mint 50 ezer elégedett utast szolgált ki, jelenleg forgalmának 80 százalékát viszonteladókon keresztül értékesíti. A mostani foglalási trendek fényében a brand új tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a Mammut I-ben lévő utazási irodát bezárják, az utasok és a partnerek ezentúl az I. kerületi Batthyány utca 49. alatt, a Marshaller Kft. Hattyú-házban lévő székhelyén találják meg őket.

A Marshaller Kft. alapítója és egyik tulajdonosa Máté Miklós, az online turisztikai eszközök fejlesztésében is jártas repülőjegyes szakember, tulajdonostársa Hóka Péter, a Chemol Travel utazási iroda alapítója, aki 20 évig vezette a céget. A szakemberek bizakodva tekintenek az elkövetkező évekre és folyamatos fejlesztést, valamint technikai megújulást terveznek az új branddel bővült cégben. A Chemol Travel továbbra is a felső-középkategóriás utak piacán dolgozik, a tőle megszokott programdús utazási kínálattal. A cégváltás leginkább adminisztratív jellegű, hiszen a Chemol Travel márkanév voltaképpen változatlan formában tovább él, az utasok ezzel a névvel találkoznak továbbra is.

A változás például az utazási szerződést illeti, hiszen ezentúl a Chemol Travel utasai nem a Weco TravelKft.-vel, hanem a Marshaller Kft.-vel szerződnek, erről mindenkit még augusztusban értesít a két cég. „A Marshaller Kft. pedig megkapta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól az utazásszervezői engedélyt, az ehhez szükséges vagyoni biztosítékot letette" - mondja Máté Miklós a Marshaller Kft. ügyvezető igazgatója.