Új menedzsment a Novák Üdülőfalu élén

 2014. április 28. 15:26

A sajátos, magyaros stílusú, arborétumáról, szobrairól és történelmi utalásairól híres Novákfalva Üdülőfalu és Millenniumi Élményparkban három hete új csapat irányítja az egyszerre több mint 200 vendég számára ellátást nyújtó létesítményt.

A falut 10 évre vette bérbe Alácsi Gabriella, Margitay István és Tóth Csaba, akik munkatársaikkal a profi, gazdaságos üzemeltetésre, a kiemelkedő színvonalú konyhára, a hozzá kapcsolódó szabadtéri grillteraszra és kemencés látványkonyhára, a nyereséget hozó turisztikai üzemeltetésre és a bővülő szolgáltatásokra helyezik a hangsúlyt.

A komplexum része a borkóstolókra kiválóan alkalmas, modern pince saját szőlőültetvénnyel, vadaspark és állatsimogató, konferenciaközpont, a Velemben lévő, jelenleg még zárva tartó Gomba panzió, valamint a most nem üzemelő uszoda is. Tervezik egy kávézó-terasz, az eddigieknél jobban pörgő ajándéktárgy üzlet és biciklikölcsönző megnyitását is.

A szubalpin klíma és az arborétum gyógyhatása révén kiválóan alkalmas gyógyításra, pihenésre. Ezt az irányvonalat erősítené a majdan kialakítandó sószoba és wellness részleg is. A szépséges természeti környezet, és maga az Írottkő Natúrpark biciklitúrákra termett. Bringával könnyen el lehet jutni a közeli gesztenyésekbe, a Szent Vid kápolnához és az ottani kilátóhoz is. Mivel Kőszeg csak 12 kilométerre van, össze lehet kötni az itteni pihenést városnézéssel is.

Amint Alácsi Gabirella elmondta a hétvégén rendezett study touron, megcélzott vendégkörükben szerepelnek diákcsoportok csakúgy, mint a külföldi turisták, elsősorban a német nyelvterületről, idecsalogatásuk céljából célzottabb marketing tevékenységbe fognak.

Szorosabb kapcsolatot terveznek kialakítani Velemmel, amelynek érdekes rendezvénye az évente sok ezer látogatót vonzó Gesztenye fesztivál. A község hangulata és sajátossága - a becsületkasszára elvihető, helyi kézműves termékek árusítása - egyedülálló az országban.