Újhullámos sütemények és látványcukrászat az I Love Kex-ben

Forrás: turizmus.com

 2016. december 08. 19:47

Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják.

A különleges ízkombinációkkal készült torták, kekszek, cake pop-ok és számos más édesség mintegy fele cukor-, glutén- és laktózmentes.

Az elmúlt időszakban a gasztronómia szintem minden területén, így az édességek körében is újabb és újabb trendek figyelhetőek meg. A pohárdesszertek, a különleges ízkombinációkkal készült sütemények és krémek, a magvak felhasználása akár tej formájában, az egészséges édességek, illetve a laktóz, cukor, glutén vagy minden mentes termékek egyre nagyobb teret hódítanak.

 

A II és III. határán, a Kolosy téri Buda Entetainment & Gastro bevásárlóközpont utcafrontján nemrég megnyílt I Love Kex éppen ezek köré alakította ki kínálatát, ráadásul úgy, hogy minden desszertet helyben készítenek.

A körtés-fekete teás, tokaji sárgabarackos, wasabis, csokis-rozmaringos, áfonya-vaniliás, matcha-fehércsoki-feketeszezámos, chia pudingos és egyéb különleges ízű édességek mellett a hagyományos ízek is megtalálhatóak. A sütemények egy részének elkészítéshez maguk által főzött magtejet használnak, így itt a kávét és a forró csokit is kérhetjük magtejjel (mandula, rizs, kókusz stb.), és ezek a tejek meg is rendelhetők, elvihetők frissen készítve.

A városban gomba módra szaporodnak a vendéglátóegységek, amelyeknek egy része cukrászda. Felmerül a kérdés, hogy mi újat lehet még nyújtani, egyáltalán kell-e bármilyen különlegességet felmutatni, vagy önmagában az, ha finom a kínálat és kellemes a környezet, elegendő-e.

 

Karl Dóra, a cukrászda stratégiai vezetője egy olyan helyet álmodott meg a tulajdonossal karöltve, ahol a legjobb alapanyagokból, a legújabb trendekre specializálódva, azok is élvezhetik az ízeket, akik vagy valamilyen allergiában szenvednek, vagy egyszerűen csak vigyáznak a vonalaikra. - Sokak számára egy szép tortaszelet a bűn megtestesítője. Ennek a helynek többek között az a különlegessége, hogy itt nem az - mondja Karl Dóra.

- Most a karácsonyi készülődés során is szeretnénk a hagyományokat az újdonságokkal ötvözni. Bejgli választékunk alapvetően a klasszikus dió-mákos ízesítésre épül – kicsit úgy, mint a klasszikusok újragondolva. Ettől még kínálunk mandulás és gesztenyés ízesítést is, és természetesen a mentes bejgli sem hiányozhat a karácsonyi repertoárból - teszi hozzá a cukrászda képviselője.

Az I Love Kex-ben minden desszert házi készítésű, az alkotás folyamatát a látványcukrászat segítségével bárki megnézheti, hogyan készül éppen egy diós-csokilikőrös torta, egy almás crumble, vagy sajttortás cake-pop.

A vendégeket érdekli az alkotás folyamata, szívesen tanulmányozzák a tortadíszítés fortélyait, egy-egy sütemény összeállításának menetét, vagy egy marcipánfigura kialakulásának folyamatát. Nem véletlen, hogy a gyereksarok a látványkonyhai rész elé települt.

„Ezzel a módszerrel szinte utánpótlást nevelünk" - mondja Karl Dóra.

A cukrászda társadalmi téren is elkötelezett: minden hónapban egy-egy alapítványt támogat, decemberben a beteg gyerekeknek segítő Csodalámpa Alapítvány kap segítséget.