Újítások az Accor hűségprogramjában

 2014. július 03. 14:58

A csupán öt évvel ezelőtt elindított Le Club Accorhotels ingyenes hűségprogram ma már több, mint 15 millió taggal rendelkezik. Az Accor most további előnyöket kínál a lojális vendégeknek.

Fontos, hogy testreszabott  szolgáltatásokat biztosítsunk a vendégek számára, a márkáink iránti preferencia kialakításában a vendéghűség növelése kulcsfontosságú, kiváltképp egy olyan időben, amikor a digitális forradalom lehetővé teszi számunkra, hogy még többet nyújtsunk és még jobban megfeleljünk a vendégeink elvárásaina" – nyilatkozta Vivek Badrinath, helyettes vezérigazgató.

A 'Le Club Accorhotels' teljesen egyedi a szállodaiparban a rugalmassága miatt. Ez az egyetlen olyan hotel hűségprogram, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy felhasználják a pontjaikat a világon bárhol, idő- és hozzáférhetőségi korlátok nélkül.

A hűségprogram megléte a harmadik legfontosabb kritérium a hotelválasztás során, a földrajzi elhelyezkedés és az ár után. A 'Le Club Accorhotels' program tagjainak 83%-a szerint a tagság meghatározó szempont, amikor szállást foglalnak egy Accor hotelben.

A 'Le Club Accorhotels' számos kedvezményt nyújt a tagok számára a vendég-hotel kapcsolat minden állomásán: az érkezés előtti időszakban exkluzív hozzáférést élvezhetnek az akár 50% kedvezményt nyújtó 'Private Sale' ajánlatokhoz, a szállodában való tartózkodásuk alatt  pedig további dedikált szolgáltatásokat élvezhetnek.

A 'Le Club Accorhotels' tagjai ezáltal még több előnyt és kiváltságot élveznek, konkrét kedvezményekben is részesülnek a pontok beváltásával, és szabadabbak, miután az Accorhotels.com vagy a márka oldalakon történő foglalás esetén lehetővé teszi a pontok online felhasználását idő- és hozzáférhetőségi korlátok nélkül.

Minden résztvevő márka ugyanazokat az alapvető kedvezményeket nyújtja. Az ezüst státuszú tagokat üdvözlő itallal fogadják és a késői kijelentkezés adta előnyöket is élvezhetik. Az arany státuszú tagok részére magasabb kategóriájú szobatípust és korai bejelentkezést ajánlanak. Az Accor közép- és felsőkategóriás márkái szintén különleges szolgáltatásokat – mint például a VIP ellátás - kínálnak a tag státuszának megfelelően.

Az economy szegmensben, minden ibis business kártya tulajdonos közvetlen hozzáférést kap a Le Club Accorhotels "Arany" státuszához.

A hűségprogram, mely 100%-ban digitális, a program összes előnye elérhető az Accorhotels.com felhasználói fiókon keresztül, ahol a program tagjai számára lehetőség van beállítani a preferenciáit, foglalásokat intézni, hozzáférni a pont-történetükhöz, kiválasztani a kedvezményeket, személyre szabott ajánlatokat foglalni kedvező árakon.