Véget ért a Nemzetközi Borturisztikai Konferencia és Kiállítás Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2018. április 16. 10:33

Április 10-től öt napon keresztül Magyarország látta vendégül a világ borszakmai és borturisztikai szektorát a hazánkban megrendezett Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon.

Magyarország először adott otthont a világ legnagyobb borturisztikai eseményének. Az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) konferenciasorozatnak Budapesten volt a tizedik, jubileumi rendezvénye. „Az esemény teljes sikerrel zárult. A borturizmus Magyarországon hatalmas fejlődésnek indult, mind a fogyasztói tudatosság, mind a borturisták számát illetően” – mondta Anthony Swift, az IWINETC főszervezője.

Budapest a tizedik, jubileumi rendezvény színhelye volt

Fotó: turizmus.com

A háromnapos rendezvényre a világ különböző pontjairól érkeztek szakemberek, utazási irodák, tour operatorok és szakmai szervezetek képviselői, akik előadásokon vettek részt, és üzleti tárgyalásokat is folytathattak. Mindezt a számok is bizonyítják: több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember; 29 különböző ország; 23 előadás, kerekasztal-beszélgetés és szeminárium; 860 üzleti tárgyalás.

A jövő évi IWINETC-nek Baszkföld, Vitoria városa ad otthont, Alfredo Retortillo turizmusért, kereskedelemért és fogyasztóvédelemért felelős miniszter vette át a stafétát Budapesttől.

Kapcsolódó cikkek

Magyarok a ProWeinen

2018. március 01.