Ezekben a városokban találod a világ legjobb bárjait

Forrás: turizmus.com

 2023. október 18. 14:45

A többek között élelmiszeripari kiadványokkal is foglalkozó cég, a William Reed idén is felállította a világ legjobb 50 bárjának listáját.

A 2023-as rangsor élén egy mindössze 33 férőhelyes koktélbár, a barcelonai Sips landolt.

A listát hosszú ideig a londoni és New York-i bárok uralták, a keddi bejelentés azonban a második egymást követő győzelmet jelentette Barcelona számára. A tavalyi győztes, a szintúgy barcelonai Paradiso idén a negyedik helyre csúszott vissza.

Idén a barcelonai Sips lett a világ legjobb bárja

Fotó: Sips / Facebook

 

A díjakat Szingapúrban, egy 50-es évekbeli, használaton kívüli erőműben adták át, így 14 év után először rendezték Európán kívül a ceremóniát. Az elmúlt években a toplista is egyre változatosabbá vált: Mexikóvárosból például négy bár szerepel a 2023-as listán. Bár Londonban ismét több top 50-es bár található, mint bármely más városban, az idei volt első alkalom a díj 2009-es alapítása óta, hogy az Egyesült Királyság fővárosából egyetlen vendéglátóhely sem került fel a dobogóra.

A jelöltekre névtelenül szavazott a World's 50 Best Bar Academy 680 fős, iparági szereplőkből, köztük bártulajdonosokból és kritikusokból álló csoportja. Nem voltak konkrét szavazási kritériumok, a tagokat egyszerűen arra kérték, hogy válasszák ki, hol érte őket a legjobb élmény.

"Nevezzük ezt álomnak" – nyilatkozta a CNN-nek Simone Caporale, a Sips egyik alapítója. A bárt a koronavírus-járvány idején nyitották meg Marc Álvarezzel, és jelenleg úgy vélik, az első hely megszerzése nagy hatással lesz a csak helyi alapanyagokkal dolgozó Sips jövőjére.

A világ legjobb 10 bárja:

  1. Sips, Barcelona
  2. Double Chicken Please, New York
  3. Handshake Speakeasy, Mexikóváros
  4. Paradiso, Barcelona
  5. Connaught Bar, London
  6. Little Red Door, Párizs
  7. Licorería Limantour, Mexikóváros
  8. Tayēr + Elementary, London
  9. Alquímico, Cartagena
  10. Himkok, Oslo

A teljes 50-es lista a The World's 50 Best Bars oldalán érhető el.