A Hungexpo vezérigazgatója lett a torinói kiállítási központ új vezetője

Forrás: turizmus.com

 2022. december 14. 08:44

Ganczer Gábort, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatóját nevezték ki a GL events Italia ügyvezetőjévé, aki a most távozó Lamberto Mancinit váltja a torinói Lingotto Fiere kiállítási központ élén. Ganczer új megbízatása mellett továbbra is betölti a Hungexpo vezérigazgatói posztját.

Ganczer Gábor kinevezéséhez a torinói Lingotto Fiere élére az elmúlt években Budapesten végzett sikeres tervezési és pozicionálási munkái is hozzájárultak. Feladata a Lingotto Fiere hatékony működési feltételeinek kialakítása és fejlesztése lesz, valamint a város és Piemont tartomány intézményeivel kialakított kapcsolatainak megerősítése – közölte a Hungexpo.

A Lingotto Fiere Torino nemzetközi vásár- és konferencia központja

Fotó: GL events

A Lingotto Fiere Torino nemzetközi vásár- és konferencia központja, a francia GL events cégcsoport tagja (csakúgy, mint a budapesti Hungexpó). A több mint 58 ezer négyzetméteres, többfunkciós és rugalmasan kihasználható kiállítási központ az egykori Fiat gyár helyén létesült, évente több százezer látogatót fogad. Központi épülete (2009 óta) a 2006-os torinói téli olimpiára épült gyorskorcsolya pálya, az Oval is.

„Büszke vagyok arra, hogy magyar cégvezetőként egy ilyen erős nemzetközi versenykörnyezetben kaptam ezt a megbízást, amelyet hatalmas megtiszteltetésnek, egyben óriási kihívásnak tekintek. Ez nemcsak az én eredményem, hanem a Hungexpo-csapaté, akik hozzájárultak a cég elmúlt éveinek sikereihez. A feladat elvégzésében számítok is a kollégáim szakértelmére és segítségére" – mondta Ganczer Gábor.

Ganczer Gábor az Accor csoportnál betöltött különböző vezetői pozíciók után, 2009-ben érkezett a Hungexpo Zrt.-hez, amelynek a mai napig vezérigazgatója. A Hungexpo többségi tulajdonosa a francia GL events. Ganczer irányítása alatt a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Magyarország és Kelet-Közép-Európa legjelentősebb kongresszusi és kiállítási központjává vált. A vezérigazgató 2010 óta a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének elnöke, 2022 novemberétől pedig az UFI, a világ vezető kiállítás-szervezőinek és vásárterület-tulajdonosainak, valamint a legnagyobb nemzeti és nemzetközi kiállítási szervezetei globális szövetségének elnökségi tagja.