Új vezetője van a debreceni reptérnek

Forrás: delhir.hu

 2019. január 02. 10:39

Vajda Jánost január 1-jei hatállyal nevezte ki a repülőtér vezetőjének a debreceni közgyúlés határozatlan időre.

A légikikötőt üzemeltető céget 2016 novembere óta irányította Herdon László, aki azonban lemondott a tisztségéről azzal a szándékkal, hogy a többségi tulajdonos delegálhassa az ügyvezetőt. A közelmúltban a város szerezte meg a debreceni repülőteret üzemeltető Airport-Debrecen Repülőtér-üzemeltető Kft. többségi tulajdonát, az eddigi többségi tulajdonos Xanga-cégnek 25,02 százalékos üzletrésze maradt.

Vajda János

Fotó: delhir.hu

Vajda Jánost a decemberi közgyűlésen választották meg. A szakember 2018 nyara óta dolgozik Debrecenben, előbb a társaság tűzoltó parancsnoki tisztségét vállalta el, majd ősztől repülésbiztonsági igazgató lett. Célja, hogy a repülőtér irányítása alatt Közép-Kelet Európa egyik legjobb regionális légikikötőjévé váljon.

A Wizz Air a napokban négy új járatot indított el a cívisvárosból, így immár Barcelona, Dortmund, Sheffield és Bázel is elérhető Debrecenből. A bővítés 2019-ben folytatódik, tavasztól a ciprusi Lárnakára, a spanyolországi Palma de Mallorcára és a máltai Vallettára is repülhetünk a Wizz Airrel Debrecenből. A Lufthansa 2016-ban indította el a Debrecen-München menetrend szerinti járatát. A járatszámot tavasszal heti háromról heti ötre emelték, s ők is további bővítést terveznek.

Kapcsolódó cikkek