A Hegyi doktor újra rendel a Proko Travelnél

Forrás: turizmus.com

 2018. február 12. 18:27

Összesen 107 féle, többségében európai utat kínál több mint 300 indulási időponttal az idén 25 éves Proko Travel.

A szegedi utazásszervező - amely az elmúlt 25 év alatt közel 100.000 utast szolgált ki – idei katalógus-bemutatóján 60 partner vett részt. A rendezvényen Prónay Gyula ügyvezető, Prónay Ildikó idegenvezető és Prónay Bence marketingvezető mutatta be a körutazásokra specializálódott iroda kínálatát, amelyben – egyedülállóan a piacon – Európa összes országa megtalálható.

A Proko kiemelt figyelmet fordít a részvételi díj tartalmának átláthatóságára és abba belefoglalt prémium szolgáltatásokkal teszi még vonzóbbá kínálatát. Az iroda minden útja Budapestről indul, de az ország 11 városából ingyenes transzfert, illetve bizonyos utaknál további vidéki felszállási lehetőséget biztosítanak.

A Proko repülős útjainál minden esetben az ár magában foglalja egy poggyász feladását, a Wizz Air és a Ryanair járatai esetében az iroda utasainak lehetőségük van elsőbbségi beszállásra. Minden utazás alapdíja tartalmazza az útlemondási biztosítást, amely a repülőjegy alapdíjára is vonatkozik. Előfoglalásra március 20-ig van lehetőség.

Az elmúlt évben fejlesztették – az idegenvezetést kényelmesebbé és színvonalasabbá tevő – audio guide szolgáltatásukat, amely a városlátogatásokat tartalmazó utazások többsége alkalmával (beleértve a repülős utakat is) bevetésre kerül.

A 25 éves jubileumra megújult és mobilbaráttá vált az iroda honlapja is: kényelmesebb foglalás, utasvélemények, átláthatóbb térképek, új képanyag segíti az utazói döntéseket és az irodák munkáját. Utóbbiak számára Partnerkapu áll rendelkezésre az online felületen.

Újdonságok, népszerű úti célok

A körutazásokban nagy tapasztalattal rendelkező iroda a programok összeállításánál egyik legfontosabb szempontnak tekinti az ismétlődések elkerülését, a közlekedéssel töltött idő minimalizálását. Az utazásokba foglalt túrák nehézségi foka alapján négy kategóriába sorolják azokat a könnyű városlátogató jellegű úttól a bakancsos túrákig. Az „Ildi ajánlásával” jelölés egy speciális, intenzív vagy bakancsos úttípust takar. A Prónay Ildikó által vezetett, elsősorban természetjáró utak különlegessége, hogy bakancsos túrára vágyóknak éppúgy ajánlható, mint azoknak, akik szeretik a természetet, kirándulásokat, de tartanak a sok és nehéz terepen történő gyaloglástól, hiszen a nehezebb gyaloglások helyett kínálnak alternatívát a résztvevőknek.

Az újdonságok között van erdélyi körutazás, a „Hegyi doktor újra rendel” című, egy tv-sorozatból ismert ausztriai desztinációt bejáró túra és madagaszkári természetjárás is.

„Spanyolország szabadon” elnevezésű útjukkal a választás szabadságát nyújtják minden korosztálynak, minden nap biztosítva a pihenős, a kulturális és a családi programok közötti választási lehetőséget. Az egyik új kedvenc Albánia, ahova már három tavaszi út is megtelt.

Szintén népszerű – s az alacsony létszám miatt gyorsan megtelik – a kínálatban három éve szereplő El Camino zarándokút, amelyben a szervezett túrák biztonságát kínálják, miközben nem sérülnek a zarándokúton részt vevők igényei.

A tavalyi újdonságok közül nagy siker lett a „Vigyük kirándulni a gyerekeinket és unokáinkat!” című út, amellyel a 6-12 éves gyerekekkel együtt utazókat szólították meg.