A Schipol repülőtéren előre lefoglalható a biztonsági ellenőrzés időablaka

Forrás: turizmus.com

 2023. július 10. 10:03

Az amszterdami Schiphol a zökkenőmentesebb repülőtéri élmény érdekében mostantól előre lefoglalt időpontokat kínál a biztonsági ellenőrzésre. A kezdeményezést az év elején indították el a schengeni célállomásokra történő induláskor, most pedig kiterjesztették a nem schengeni útvonalakra is.

A résidőket az indulás előtt három nappal lehet lefoglalni ingyenesen a Schiphol weboldalán vagy alkalmazásán, ahol több megfelelő idősávot is javasolnak, melyek meghatározása az indulási idő és a repülőtéren várható tömeg alapján történik. A nem schengeni célállomások esetében az utasok legkésőbb 90 perccel az indulás előttre foglalhatnak le az időablakot, míg a schengeni célállomások esetében ez 60 percre csökken – olvasható a Business Traveller oldalán.

Az utasok a foglalás után egy QR-kódot tartalmazó visszaigazoló e-mailt kapnak, majd a repülőtéren be kell állniuk a "Time slots" sorba, ahol a személyzet beolvassa a QR-kódot, és a megfelelő sávba irányítja őket. Az idősávfoglalás egy csoportnak, például egy családnak is megtörténhet egyben, így ők együtt mehetnek át a biztonsági ellenőrzésen. A lefoglalt idősávok 15 percig tartanak nyitva.

A Schiphol szerint a kezdeményezés segít elkerülni azokat a helyzeteket, amikor az utasok túl korán érkeznek a repülőtérre, ezzel szükségtelenül okozva hosszú sorokat. Ennek ellenére az utazóknak azt tanácsolják, hogy számoljanak elegendő időt a becsekkolásra és a csomagok leadására.

A résidőket az indulás előtt három nappal lehet lefoglalni a Schipol oldalán

Fotó: Schipol / Twitter

 

A szolgáltatást kétségtelenül a repülőtéren az elmúlt évben tapasztalt széleskörű zavarokra válaszul indították el, amikor hosszú sorok alakultak ki és egyre nőtt a késések száma a biztonsági személyzet hiánya miatt.