A turistabuszokat is kiváltja a zöld utat kapott Gellért-hegyi sikló

Forrás: turizmus.com

 2020. július 21. 15:25

A közelmúltban eldőlt, hogy megépül a Tabánból a Gellért-hegyre vezető sikló. Emellett a kormány megvizsgálja a kötélpályás összeköttetés kialakításának lehetőségét a Várhegy és a Gellért-hegy között.

A kormány döntött a Tabánból a Gellért-hegyre vezető sikló megépítéséről és a Gellért-hegyi közpark megújításáról. A kormányhatározat szerint a Gellért-hegyi siklóra azért van szükség, mert környezetbarát és akadálymentes közlekedést biztosít, kiváltva a turistabuszok forgalmát is. Emellett a kormány egyetért azzal, hogy szükség van a Gellért-hegyi városi park átfogó közterületi megújítására, így azt szabadidős pihenőparkká fejlesztik – írja a pestbuda.hu.

A beruházási, üzemeltetési szakmai koncepciót és a megvalósíthatósági tanulmányt 2021. június 30-ig kell elkészítenie a Budapest Fejlesztési Központnak, Budapest Főváros Önkormányzatával együttműködve.

A kormányhatározat azt is előírja, hogy a szakmai koncepció kidolgozása során meg kell vizsgálni a Gellért-hegy és a Várhegy kötélpályás közlekedési összeköttetésének lehetőségét. Emellett arra is számításokat kell végezni, hogy a Gellért-hegyi sikló működtetéséből származó nyereség fedezni tudja-e a későbbiekben a Gellért-hegyi közpark fenntartását. A tervek szerint a sikló nem magánberuházásban készül, hanem közberuházásként valósul meg, ám azt megvizsgálják, milyen hiteleket lehet bevonni a finanszírozásba.

A sikló beruházási, üzemeltetési koncepcióját és a megvalósíthatósági tanulmányt jövő év június 30-ig kell elkészíteni

Fotó: 123rf

A tervezett fejlesztésekről az idén januárban létrehozott Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézy Dávid osztott meg részleteket közösségi oldalán. Ebből kiderül, hogy a sikló a Döbrentei térről, a Rác fürdő elől indulna, a felszínen, de a Hegyalja út előtt alagútba vezetnék be, innen tovább a hegy alsó részén, alagútban haladna, és csak később emelkedne a felszínre.

Az alagutas szakasz a közölt rajz alapján a sikló útjának mintegy a harmadát tenné ki. A felső végállomás a Citadella közelében lenne. A tervek szerint a sikló menetideje 2-3 perc lesz, vagyis a Tabánból ennyi idő alatt lehet majd feljutni a Citadellához, a Szabadság-szoborhoz, valamint a Citadellába tervezett Magyar Szabadságharcosok Múzeumához. A sikló elkészülte után teljesen megszüntetnék a Gellért-hegyre közlekedő turistabuszok forgalmát.

Vitézy Dávid szerint a járvány előtt, turisztikai csúcsszezonban naponta akár 200 busz is megfordult a Gellért-hegyen. „Ez jelentősen megterheli a Citadellára vezető utcák forgalmát, állandó zaj- és légszennyezettséget okoz. A Gellért-hegyre való feljutás pedig nemcsak a turisták, de a közparkot és a kilátást kereső budapestiek számára is nehézkes” – fogalmazott.

Bejegyzésében emlékeztetett arra is: a Gellért-hegyre vezető sikló több mint egy évszázada szerepel a városfejlesztési tervek között, ám eddig minden, a megépítésére irányuló próbálkozás elakadt. „Most a Főváros és a Kormány is egyetért abban, hogy itt az ideje a Sikló megépítésének és a közpark rekonstrukciójának” – közölte.