Berlin calling: ünnepel az újraegyesített város

Forrás: turizmus.com

 2019. június 20. 14:01

30 év. Ennyi idő telt el a berlini fal leomlása óta. A jeles jubileumot ünnepli idén Németország, és vele együtt egész Európa. Berlin turisztikai szervezetének képviselői ebből az apropóból mutatták be a város idei eseményeit és kulturális fejlesztéseit a DZT Német Turisztikai Hivatal rendezvényén.

A Füvészkert adott  kellemesen laza helyszínt a DZT Német Turisztikai Hivatal Berlin Brunch című eseményének.

Czeiszing Miklós képviseletvezető köszöntője után Peggy Gallert, a VisitBerlin kollégája mutatta be városát, elmesélve azokat a  személyes élményeit is, amelyeket még annak idején gyerekként szerzett a megosztott városban, és a fal leomlásának napján. Kiemelte: az akkor helyét és identitását kereső, megtépázott város mára nagyon is talpra állt, izgalmas, színes kreatív, befogadó. Nem véletlen, hogy London és Párizs után, Rómát megelőzve a 3. legkedveltebb citybreak úti cél Európában.

A Brandenburgi kapu lesz a jubileumi ünnepségsorozat egyik helyszíne

Fotó: VisitBerlin

Berlinben mindig történik valami. Idén nyáron adják át a James-Simon Galerie-t a kulturális városrész közelében, és elkészül a Futurium is, amely a jövő trendjeit mutatja be három szinten. 2020-ban pedig a Humbold Forum lesz a legnagyobb attrakció.

A Humbold Forum projektről már a Kulturprojekt Berlin kollégája beszélt, bemutatva, milyen izgalmas új létesítménnyel gazdagodik a város jövőre. Az új kulturális negyedben nemcsak állandó és időszaki kiállítások és események kapnak helyet, hanem több szinten, izgalmas és újszerű megközelítésben olyan aktuális témákat is feldolgoznak, mint a migráció vagy a vallási ellentétek és kirekesztettség.

Szintén ők jegyzik az idei jubileumi ünnepségsorozatot, amely 7 nap alatt, 7 helyszínen, 100 eseményt foglal magába november 4-10. között.

A Berlinbe egyénileg érkezőknek végig fogják  kezét. A várost megismerhetjük a helyiek szemével is a Going Local Berlin alkalmazással, illetve a történelmi emlékeket teszi átélhetővé az About Berlin applikáció.

A találkozón Szűcs Péter újságíró, blogger (Peter's Planet) is beszélt Berlinhez fűződő egyedi és szoros kapcsolatáról, majd tárlatvezetés keretében mesélt a fotókiállítás kiállított képek keletkezéséről, szereplőinek életéről.

Fischerinsel

Fotó: VisitBerlin