Beutaztatók országjáráson a MUISZ-szal

Forrás: turizmus.com

 2016. november 02. 18:12

Izgalmas tapasztalatokkal, rengeteg információval és sok-sok inspirációval térhetett haza az a 20 fős, beutaztatókból és két szakújságíróból álló kis csapat, amely Eger és Tokaj-Hegyalja néhány turisztikai szolgáltatását és attrakcióját fedezte fel október 27-28-án, a MUISZ szervezésében.

Aki részt vett a kétnapos úton, valószínűleg legközelebb is igent mond a szakmai szervezet meghívására, melynek nevében Drégely Ágnes, a beutaztató bizottság vezetője és Tukacs Zsuzsanna, a MUISZ titkára is nagy szerepet vállalt a szervezésben. Olyannyira, hogy Drégely Ágnes saját cégével, a Tour East Tourral is tett vállalásokat a sikeres túra érdekében. Nem hiába. A program olyan állomásokat ölelt fel, amelyek újak és érdekesek a kínálatban, és a jövőben jó eséllyel felfűzhetnek rá egy-egy programot az utazási irodák.

A tanulmányút első napját Egernek szentelték, ahol a csapat szakvezetéssel tekinthette meg az idén átadott Egri Érseki Palota és Turisztikai Látogatóközpontot. Szakmai szemmel ismerhette meg a Hotel Eger&Park adottságait, és alapos tájékoztatást kapott a szintén nemrég átadott, modern, tágas és sokoldalú, nagy léptékben gondolkodó Gróf Buttler Borászatban rejlő turisztikai lehetőségekről.

 

Érdekes attrakcióként a Kopcsik Marcipánium is szerepelt a programban, melyben Kopcsik Lajos cukrászmester izgalmas, szép, vidám, különleges cukorműalkotásai tekinthetők meg.

Hasonlóan tartalmas volt az út második napja is, melynek jó részét a tolcsvai Helai-D Herba-kastély, Gyógynövény- és Szépségközpontban töltötte a társaság. A csapatot megtisztelte jelenlétével és minden kérdésre válaszolt is Budaházy Péter, a Helia-D tulajdonosa.

 

Nagyon érdekes és összetett szolgáltatáscsomagot dolgoztak ki a kastélyban, mely turistabarát módon, érdekes programokkal hozza össze a gyógynövényeket és a szépségápolást. A programban szerepelt kastélylátogatás, majd két csoportban kerti séta, krémkészítés, gyógytea- és lekvárkóstoló.

 

Hogy Tokaj-Hegyalján se maradjon a csapat bor nélkül, a nap a Dereszla Pincészetben zárult, ahol szakszerű vezetéssel és sétáló borkóstolóval ismerhette meg a társaság a borkészítés fortélyait és a pincészet múltját, jelenét, adottságait.

 

Bár vendégkörtől és profiltól függően mindenkinek más-más szolgáltatás és attrakció keltettefel az érdeklődését, az utaztatók egybehangzóan úgy találták, rendkívül hasznos két napot tölthettek el a térségben a MUISZ jóvoltából.

De az út során sokadjára bizonyítást nyert az is, hogy egymás számára ismeretlen szakmabeliek kis csoportjából néhány óra leforgása alatt jókedélyű baráti társaság formálódik, és nemcsak a finom egri és tokaji boroknak köszönhetően.