DZT-évzáró

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2015. december 03. 20:32

Jó hangulatú évzáró rendezvényt tartott utazási irodai és médiapartnerei részére a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviselete 2015. december 2-án.

A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara épületében tartott eseményen Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) képviseletvezetője elmondta: tavaly közel 700 ezres magyar vendégéjszaka-számot regisztráltak Németországban, ezt kissé túl fogja lépni az idei adat. Figyelemreméltó, hogy 2006 óta 63 százalékkal emelkedett a magyarok által Németországban eltöltött éjszakák száma.

A budapesti képviselet jelentős struktúraváltást hajtott végre marketingtevékenységében: a hangsúly egyre inkább az online aktivitáson van, az idei évben több internetes nyereményjátékot és Facebook-kampányt bonyolítottak le, és számos hírlevelet küldtek ki. A DZT minden évben egy-egy téma köré igazítja marketingtevékenységét. Jövőre a „lenyűgöző természeti üdülések" témaéve lesz Németországban, 2017-ben pedig Luther Mártont és az 500 éves reformációt ünneplik.

A rendezvényre két vendégelőadót is meghívtak. Jessica Müller, a MeinFernbus FlixBus értékesítési vezetője egy dinamikusan fejlődő buszos vállalkozásról beszélt. A MeinFernbus és a FlixBus két különálló, csupán néhány éves múltra visszatekintő társaság volt, amelyek idén olvadtak össze. Az új társasággal 16 európai ország több mint 430 úti célja érhető el és a 200 neves buszvállalattal létrejött kapcsolatnak köszönhetően több mint 18 ezer útvonalkapcsolat foglalható. Naponta több mint 800 kényelmes távolsági buszuk közlekedik az útvonalakon. Az éjszakai járatok száma is jelentős. A társaság továbbra is erőteljesen fejleszti útvonalhálózatát és dinamikusan építi ki ügynökségi hálózatát. A szolgáltatásukat közvetítőknek 8 százalék jutalékot adnak. Csoportok számára előre lefoglalhatók a helyek, és minden segítséget megadnak a marketingben is, például ingyenes anyagokkal, vagy a közvetítő saját online eladóterében a FlixBus-imázs kialakításával.

 

Sali Sándor, az Air Berlin magyarországi képviseletvezetője a légitársaság szolgáltatásait mutatta be. 2014-ben több mint 31 millió utast szállítottak 138 városba. A gépeken számos kényelmi szolgáltatás található, ill. érhető el, így például a turistaosztály XL ülései, amelyek a megszokottnál jóval nagyobb lábtérrel rendelkeznek. A Budapestről Berlinbe utazóknak számos csatlakozási lehetőségük van, a magyarok különösen Münchenbe, Nürnbergbe és Karlsruhéba szeretnek innen továbbrepülni a társasággal. 2016. nyarától Düsseldorfból még több tengerentúli városba lehet eljutni az Air Berlinnel: Bostonba, Dallasba, San Franciscóba és Havannába.