Elindult a szavazás az év fürdőire

Forrás: turizmus.com

 2017. június 23. 12:43

Idén nyáron már harmadik alkalommal választja meg az ország kedvenc fürdőit. A szavazásban közel 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért – tájékoztatott a Magyar Fürdőszövetség.

Idén is három kategóriában – Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője – keresik az ország legnépszerűbb fürdőit.

A szövetség szívesen támogat minden olyan elképzelést, amely a magyar fürdőkultúra és a fürdőzés népszerűsítésére irányul, és felhívja a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira, arra, hogy a gyógyvizek regenerációra és betegségmegelőzésre is kiválóan alkalmasak – olvasható a közleményben.

A tavalyi versenyben három, jellegében teljesen eltérő, az ország egymástól távol eső pontjain található fürdőt szeretett a legjobban a közönség, ami jól mutatja a magyar fürdők sokszínűségét. Az Év Fürdője a világszinten is kuriózumnak számító Miskolctapolca Barlangfürdő lett. Az Év Feltörekvő Fürdője címet a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nyerte, ahol családbarát környezetben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére. A Helyiek Kedvenc Fürdőjének pedig az Orfű Aquaparkot választották.

Az Év Fürdője 2016-ban: Miskolctapolca Barlangfürdő

 

Szavazni a www.azevfurdoje.hu oldalon lehet, augusztus 31-ig.