Elindult a Wizz Air Budapest–Asztana járata

Forrás: turizmus.com

 2017. június 08. 15:50

Elindította új útvonalát Budapestről Kazahsztán fővárosába, Asztanába a Wizz Air. Az új járat hetente kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként indul.

A Wizz Air első asztanai légi járata indulásának másnapján nyílik meg a kazah fővárosban a jövő energiáit bemutató világkiállítás, amelyen kiállítóként Magyarország is részt vesz – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapest–Asztana járat indulásakor tartott sajtótájékoztatón.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (középen), Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója (jobb szélen), Johan Eidhagen, a Wizz Air marketingigazgatója (bal szélen), valamint a járat légiutas-kísérői az ünnepélyes járatindításon

Fotók: bud.hu

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a 112 ország részvételével zajló kiállítás 2017 legnagyobb ilyen jellegű nemzetközi rendezvénye, közel 3 millió látogatót várnak a világkiállítás pavilonjaiba 2017 júniusa és szeptembere között.

Asztana, Kazahsztán fővárosa ipari, üzleti és technológiai központ, amely kiemelkedő gazdasági növekedésével több mint egy évtizede vonzza a befektetőket.

Az új járat hetente kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként indul

 

Asztana már a 10. úticél, amelyre a Wizz Air 2017-ben új alacsony viteldíjas útvonalat indított Budapestről, és hamarosan elindul három további útvonal is: Szentpétervárra, Bordeaux-ba és Frankfurtba.

A légitársaság így már 63 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb WIZZ egész hálózatában.