Emeletes vonattal utazhatunk a Balatonra a nyári hétvégéken

Forrás: turizmus.com

 2021. június 26. 18:05

A nyári menetrend bevezetésével, június 19-től, a Balaton déli partjára az új KISS motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon. Az emeletes motorvonatok a nyári szezon összes hétvégéjén járnak a Balatonra.

A Balaton déli partjára utazók körében a legnagyobb és várhatóan legnépszerűbb újdonságot az emeletes KISS motorvonatok megjelenése hozta: a Napfürdő expresszvonat a hétvégeken Szolnokot és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásait köti össze Fonyóddal; a Jégmadár expresszvonat pedig Szob – Vác – Rákospalota-Újpest – Kelenföld – Velence – Siófok – Fonyód között közlekedik. Ez egy teljesen új közvetlen kapcsolatot teremt a Dunakanyar térségéből és az észak-keleti agglomeráció felől a Velencei-tóra és a Balatonra.

A Napfürdő és a Jégmadár expressz augusztus 29-ig, minden hétvégén KISS motorvonattal közlekedik, az utasoknak díjmentes helyjegy-váltása szükséges.

A Napfürdő és a Jégmadár expressz hétvégente emeletes vonatként jár

Fotó: MÁV

A MÁV-Start tájékoztatása szerint az emeletes motorvonat népszerűsége felülmúlta a várokozást, az első hétvégén 98 százalékos volt a kihasználtsága, ezen belül szombat reggel telt házzal közlekedett a Balaton felé, vasúttársaság ezért arra kéri az utasokat, hogy mielőbb váltsák meg a kiválasztott vonatra a helyjegyüket.

Az emeletes vonatra díjmentes helyjegyet kell váltani

Fotó: MÁV

Hétközben továbbra is minden forgalomban lévő KISS emeletes motorvonat a váci és a ceglédi vonal elővárosi forgalmában vesz részt.

A járványügyi korlátozások feloldásáig továbbra is kötelező a maszkviselés a MÁV–Volán-csoport vonatain és autóbuszjáratain, valamint a zárt utasforgalmi területeken.