Címke: Balaton
Elhalasztják a szombati Balaton-átúszást Elhalasztják a szombati Balaton-átúszást

A Révfülöp és Balatonboglár közötti átúszás új időpontja előre láthatóan július 23. vasárnap, a végleges döntés azonban péntek délben születik meg.

2023. július 20.

Őszi gasztroélmények a Balatonnál Őszi gasztroélmények a Balatonnál

Háromnapos mandulafesztivál, füredi murcizás, valamint pisztráng- és borünnep is található az elkövetkező két hét kínálatában.

2022. szeptember 20.


Újra megjelent a kékalga a Balatonban Újra megjelent a kékalga a Balatonban

Az utóbbi napokban a BLKI kutatói a Siófoki- és a Szemesi-medencében figyelték meg a víz felszínén összegyűlő algatömeget, főként partközelben.

2022. augusztus 26.

Siófok öt strandja újult meg a főszezonra Siófok öt strandja újult meg a főszezonra

Az Ezüst- és az Aranyparton, valamint a város két szabadstrandján is elérhetővé váltak az új szolgáltatások és eszközök a turisták és az itt élők számára.

2022. július 29.


Kerékpáron a magyar tenger körül Kerékpáron a magyar tenger körül

A Balaton-térség a „szelíd szépségek hazája”, a kanyargós utakkal, legyőzhető szintkülönbségekkel és a változatos tájakkal abszolút kerékpározásra „termett”.

2022. május 23.


Legendák nyomában a BalatonBike365-tel Legendák nyomában a BalatonBike365-tel

A BalatonBike365 weboldal és app segítségével akár sárkányok és sellők nyomában is járhatunk a magyar tenger körül biciklivel, letérve a jól ismert utakról.

2022. május 06.

Nem változnak a balatoni hajójegyárak Nem változnak a balatoni hajójegyárak

Nagyszombaton futnak ki az első hajók a Balaton vizére az idei szezonban. Hasonlóan a tavalyi évhez, a Bahart nem változtat a személy- és a sétahajó tarifákon.

2022. február 18.Őszköszöntő Retro Fesztivál Siófokon Őszköszöntő Retro Fesztivál Siófokon

A Balaton legnagyobb városa nagyszerű programokkal, kulturális sétákkal és a balatoni hajók szemléjével színesíti szeptember harmadik hétvégéjét.

2021. szeptember 15.
556 hajó indult az idei Kékszalagon 556 hajó indult az idei Kékszalagon

A verseny utolsó szakasza a címvédő és az időrekordot tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty nagy küzdelmét hozta, melyből végül az RSM került ki győztesen.

2021. július 23.


Így nyaraltunk a COVID-19 idején Így nyaraltunk a COVID-19 idején

A Balatoni Turizmus Szövetség átfogó felmérést készíttetett arról, hogy a COVID-19 hogyan befolyásolta a nyaralás, pihenés helyszínének megválasztását.

2020. október 07.