A németek és az osztrákok mellett a szlovák utazókat is a Balatonra csábítják

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. június 11. 15:13

Júniusban indulnak a Magyar Turizmus Zrt. forgalomélénkítő kampányai a Balaton régió fő küldő országaiban: Németországban, Ausztriában és Szlovákiában. A kampányokat a társaság Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága az érintett külképviseletekkel közösen szervezi.

A németországi online kampány során az MT Zrt. három német szakmai partnerrel, az FTI-vel, a DERTOUR-ral és weg.de oldallal működik együtt, a kampányhoz utazásszervezők, balatoni szállodák csatlakozhattak partnerként.

Az „Überraschend mehr Badeerlebnis, Sonne, Heilkraft, ... in Bad Hévíz und am Balaton" szlogennel fémjelzett osztrák kampány alapja egy balatoni microsite, ahol aktuális információk mellett balatoni szolgáltatók ajánlatai jelennek meg (http://at.gotohungary.com/top-angebote). A kampányt infoscreen felületeken és rádiószpotokban (Rádio 88,2) is hirdetik Bécsben és környékén. Az osztrák külképviselet, valamint az MT Zrt. Balatoni és a Közép-dunántúli RMI sajtótanulmányúton is bemutatja az osztrák újságíróknak a Balaton családosoknak szóló, illetve trendi újdonságait.

Az osztrákhoz hasonló balatoni microsite (www.madarsko.sk/jazerobalaton) a szlovák kampány alapja is. A balatoni információkat és ajánlatokat tartalmazó microsite-ra mutató cikkek a SME, az Új Szó és a Petit Press Global június eleji lapszámaiban jelennek meg, valamint a cestovanie.sk oldalról irányítják a figyelmet a Balaton régió nyári kínálatára.

A Balaton régió legfontosabb küldőpiaca továbbra is Németország és Ausztria, előbbiből 91,6 ezer vendég érkezett a régióba, Ausztriából pedig 51,5 ezer vendéget fogadott az elmúlt évben. A szlovák vendégéjszakák száma 13,9 százalékkal emelkedett 2014-ben az előző évhez képest: 2 ezerrel több szlovákiai vendéget regisztráltak a szálláshelyek.