Kertmozi, tábortűz és vurstli az idei STRANDon

Forrás: turizmus.com

 2017. július 26. 12:35

Egy sor újdonsággal rukkoltak elő az 5. STRAND Fesztivál szervezői: lesz kertmozi, tábortűz, Nagy STRAND Kaland, vándor vurstli, vidámpark, új koncertszínpad és még sok minden más.

Új helyszín a STRANDon a #HelloHungary Terasz, ahol 4 napon át egymást váltják a jobbnál-jobb zenekakrok és DJ-k. Itt lesz a ByeAlex és a Slepp, a Random Trip, a Bagossy Brothers Company, a Cimbaliband, Szalonna és Bandája, a Jetlag, a Solwave és még sokan mások.

A Diákhitel Kávézó idén is az egyik legfontosabb csevegős helyszín a STRANDon. Szó lesz párkapcsolati kérdésekről, önbizalomról, a becsületes hekkerekről és a depresszió kérdéséről, kezeléséről is. Minden nap délben jógával indul a nap, majd bemelegítőként az Open Kvíz várja a STRANDolókat.

A STRANDosok várják azoknak a baráti társaságoknak a jelentkezését, akiknek van kedvük 4 napon át naponta 1-1 nagy kalandhoz. Az első napon a STRAND helyszínén és környékén a kincskereső játék keretében összesen 1000 db sorszámozott, vonalkódos strandlabdát kell összegyűjteni, amelyek pontra és érdekes nyereményekre válthatók. Másnap a legtehetségesebb tutajépítők remekelhetnek, pénteken fel kell fedezni a STRANDot és környékét, a zárónapon pedig Ki-mit-tud?-jellegű bemutatkozási lehetőséget kap mindenki. Az értékes napi nyeremények mellett azok, akik 4 napon át játszanak, 2018-as STRAND VIP-bérletet kaphatnak, balatoni szállással.

Új helyszín a STRANDon a tábortűz, ahol az esti órákban naponta 4-4 önként vállalkozó varázsolhatja el alkalmi közönségét. A békebeli fesztiválok hangulatát idézi a STRAND kertmozi, ahol minden este 11 után 2-2 magyar filmet mutatnak be. Ha pedig a STRANDolók valamelyike csatlakozik az M2 Petőfi Stábjához, a STRAND Híradósa lehet.

A vásári mutatványok és szemfényvesztések utazó parádéja, a Karzat Színház utazó játékparkja, a Vándor Vurstli, a STRAND Fesztivál meghívására első alkalommal ver sátrat a Balaton partján. Aki a kapun belép, a múlt század fordulójának vidám városligeti forgatagában találja magát, ahol a vásári szórakoztatás és szemfényvesztés számtalan csodája várja majd.

A STRAND társházigazdájaként a Petőfi Rádió 4 napon át kíséri figyelemmel a fesztivál minden percét, az M2 Petőfi TV pedig élőben jelentkezik minden este a helyszínről, s megmutatja a kihagyhatatlan pillanatokat.

Sok újdonsággal rukkoltak elő az 5. STRAND Fesztivál szervezői

 

Az Arany emlékévhez kapcsolódik a Petőfi Pont programja, ahol napközben a Petőfi Rádió és TV műsorvezetőinek legkedvesebb Arany János verseit ismerhetik meg a látogatók. A közmédia ifjúsági-tini sorozata különleges meglepetéssel készül, ugyanis a Holnap Tali csapata egy zenés produkcióvá duzzasztotta Arany János Mindvégig című versét, amit a fesztiválon is előadnak.

Az alkotni vágyók örömére kortárs művészek is érkeznek a STRANDra, akikkel közösen – a tervek szerint – 4 nap alatt 500 alkotás születik majd. A STRANDolók tetszés szerint választhatnak balatonos színezők közül, elkészíthetik a saját Balatonjukat.

A STRANDot minden nap reggeli tornával indítják, s a mozgás mellett persze fontos a finom reggeli is: mindenki, aki részt vesz a tornán, egy pohár kakaót kap ajándékba.

 

Kapcsolódó cikkek