Erősítenek a mentősök a Balatonnál

Forrás: MTI

 2018. június 07. 17:35

Megerősített szolgálatot látnak el a nyári szezonban a mentősök, nemcsak a vízpartokon, hanem a fesztiválokon és a sporteseményeken is fokozott jelenlétre lehet számítani – mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

A turisztikai szezon felélénkülésével jelentősen nő a kiemelt turisztikai helyszíneken az ott tartózkodók száma, ami maga után vonja a mentősök munkájának növekedését is.

A Balatonnál megötszöröződik az emberek száma a nyári időszakban, ezzel pedig kétszeresére-háromszorosára nő az esetszám. A kiskorúak védelmére a déli parton gyermekmentő szolgálat dolgozik, míg a tó északi felén egy gyermekrohamkocsi is elérhető.

A Balatonnál megötszöröződik az emberek száma a nyári időszakban, ezzel pedig kétszeresére-háromszorosára nő az esetszám

Fotó: MTI

A főigazgató közölte: az esetszámokat folyamatosan monitorizálják, és a mentőegységek nagyságát az adatoknak megfelelően módosítják.

A mentősök hasonló megerősített szolgálattal dolgoztak a vizes világbajnokság idején, akkor egymillióval nőtt a Budapesten tartózkodók száma.