Az országot várja vendégségbe Siófok kikötője

Forrás: turizmus.com

 2018. június 04. 16:40

Magyarország legszebb helyeit, különlegességeit és értékeit mutatja be egy fesztivállal június 9-10-én a BAHART Siófokon.

Az idén várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok ad ugyanis ismét helyet a Nemzeti Regattának, ahol ötvenegy hazai település kel barátságos versenyre a Balaton vizén.

A nyár balatoni fővárosában harmadszorra rendezi meg a Balatoni Hajózási Zrt. Siófok város főtámogatásával a Nemzeti Regattát, amely egy kétnapos fesztivál keretében hozza össze a Magyarország minden részéből benevező településeket, hogy egy színes fesztivállal mutassák meg a Siófokra érkezőknek az ország értékeit.

A június 9-én és 10-én zajló regattán a települések vitorlás csapatai - számos hírességgel, sportolókkal, művészekkel erősítve - egyforma hajókkal és profi kormányosok vezetésével vesznek részt egy barátságos vitorlás versenyen. A Sió csatorna torkolatában pedig sárkányhajós futamokon húzzák az evezőt a hazai és vendég települések csapatai. A vízen és szárazon is zajló megmérettetésből a gasztronómia sem maradhat ki, hiszen a falvak és városok bemutatkozó standjainál a helyi specialitásokat is elkészítik egy versenyben, amelyet szakértő zsűri értékel és a közönség is megkóstolhatja a messzi tájakról elhozott finomságokat.

A kétnapos fesztiválon a Balaton régió meghatározó települései mellett még további 36 település vesz részt Debrecentől Zalaegerszegig, Gyöngyöstől Mohácsig – megmutatva, hogy a vendégváró Balaton mindannyiunk közös, nemzeti kincse.

A sétahajók Siófokról a szezonnyitó hétvégén délelőtt tíztől este hatig rendszeresen kifutnak. Az egyórás utazásokat, amelyek páratlan nézőpontból mutatják meg a Balaton és a környező táj látványosságait, ezen a hétvégén stílszerűen a Nemzeti Regatta nevet viselő, 120 fős hajó biztosítja. Szombat délutáni Varázshajót követően este a Siófok katamarán fut ki, amelyet a tánczenék kedvelői vehetnek birtokba bulihajóként.

Magyarország településeinek balatoni fesztiválja színes programkínálattal várja két napon át a kikötőbe érkezőket, a hajózások kivételével minden programra díjtalan a belépés.