Balaton-parti vendéglátóhelyre csapott le a Nébih

Forrás: MTI

 2022. szeptember 01. 11:35

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy siófoki étterem tevékenységét.

A tájékoztatás szerint a Nébih szakemberei a Somogy megyei Balaton-parti vendéglátóipari egység helyszíni ellenőrzésén megállapították, hogy gyakorlatilag minden helyiségében általános a takarítatlanság, nagyfokú a szennyezettség. Problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt. Az ellenőrzésről videót is készítettek:

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá 790 kg lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vont ki a forgalomból, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.

nebih_screenshot

A Nébih a vendéglátóegységben többszáz kiló jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott gyroshúst talált

Fotó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

A vendéglátóhely az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.