BIKE kerékpárközponttal készül Balatonfenyves a szezonra

Forrás: turizmus.com

 2016. április 28. 14:44

A Széchenyi 2020 „Befektetés a jövőbe” program keretében május 1-jén nyílik a BIKE Bringaközpont Balatonfenyvesen. A Balaton egyik legszebb pontján, a vitorlás kikötő közvetlen szomszédságában kialakított központ kerékpáros pihenőpark is egyben.

Magyarországon ma évente ugyanannyi kerékpárt adnak el, mint autót, és bár a holland vagy olasz mintától még messze vagyunk, a városi kerékpáros kultúra az elmúlt évtizedben rohamos fejlődésnek indult. A balatoni bringautak látványos fejlesztése lehetőséget biztosított a sport- és aktívturizmus élénkülésére. A kerékpár turizmus a Balaton térségében pedig egyre népszerűbb. A május 1-jén megnyíló Bike Kerékpárkölcsönző célja, hogy a balatoni kerékpározáshoz olyan plusz élményt kínáljon a turisták számára, amiért évről-évre szívesen visszatérnek.

Körbebiciklizni a Balatont igazi bakancslistás program. A 210 km-es körút bámészkodós, családos, természetjárós, strandolós tempóban legfeljebb egy hét, sportosabb, kalóriazabáló iramban nagyjából 3 nap, de a versenyző típusok reggeltől estig is letekerhetik.

A Bike Kerékpárkölcsönző segítséget nyújt a felkészülésben. Átnézetni a kerékpárokat, aztán felszuszakolni őket a bringatartóra, bepakolni a hozzájuk tartozó összes felszerelést, a kiinduló helyszínnél keresni egy jó és biztonságos parkoló helyet autónknak, közel sem annyira egyszerű feladatok, mint utána szabadon tekerni a napsütésben. Nem beszélve arról, hogy a hosszabb távokhoz jófajta túrabiciklire van szükség. A bringaközpont leveszi a biciklizők válláról ezeket a feladatokat, szakavatott személyzet segíti a turistákat a kerékpárok szervizelésében, de akár a túrák megtervezésében, szervezésében is.

A BIKE Bringaközpont szolgáltatásai:

- szakmai felkészítés, tájékoztatás, wifi

- kerékpár kölcsönzés és szerviz, terepre kiszálló műszaki elsősegély

- vizes blokkok (zuhany, wc, pelenkázó)

- kerékpár mosó hely

- kerékpár- és csomagmegőrző (zárható, fedett kerékpártároló)

- snack bár

- játszótér; parkoló

- E-yacht bérlési lehetőség

 

A BIKE működése nem korlátozódik a balatoni szezonra, évi tíz hónapon át várják a vendégeket, ezzel is támogatva a turizmust. Minőségi kerékpárjaiknak (zömében Gepida modellek, trekking és elektromos kerékpárok) és szakmai segítségüknek köszönhetően bárki kipróbálhatja magát két keréken. Extrabónusz, hogy a szomszédos yacht kikötőben hajóbérlésre is van lehetőség, így a biciklis program összeköthető vitorlás élménnyel.