Mit tud egy fesztivál Zamárdiban télen?

Forrás: turizmus.com

 2020. január 23. 16:10

A hét elején tartotta éves rendes közgyűlését a Balatoni KÖR, ahol kilenc taggal bővült az egyesület. Nő a GasztroPiknik-sorozatok helyszíneinek száma is.

A Balatoni KÖR új tagjai között van Böröcz István, aki ügyvezetőként a Balatonfüredi Yacht Clubbot képviseli, Csali János, a nemesvitai Csali Szőlő birtok – Krokodilbor tulajdonosa, Regina Hahnenkamm, a balatonfenyvesi Hubertus Hof Landhotel & Restaurant vezetője, Kemendy László, a balatonarácsi Kemendy Pezsgő tulajdonosa, Majoros Attila, az Egy csipet Nádas vezetője, Németh Andrea, a balatonvilágosi Lavender Terasz képviseletében, Starcsevics Péter, a tapolcai Stari Sörfőzde tulajdonosa, valamint Szabóné Szánti Zsuzsa, a Szabó és Fia Borpincétől. Tiszteletbeli tagként bekerült Fehérvölgyi Bea, a veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja is – tájékoztatott a szervezet.

A balatoni borok önmagukban is turisztikai vonzerőt jelentenek

Fotó: Balatoni KÖR

A GasztroPiknik új helyszíne Zamárdi, ahol január 25-én tartanak rendezvényt. „Szeretnénk megmutatni, hogy nemcsak a nagy nyári fesztiválok idején, de a nyugalmasabb téli időszakban is népszerű Zamárdi” – mondta Pach Gábor, az esemény egyik fő szervezője, a Fenegyerek Pálinka tulajdonosa.

Nem csak a finom ételek miatt érdemes elmenni a fesztiválra

Fotó: Balatoni KÖR

A rendezvényen a finom ételeken és italokon kívül egész nap élőzene, gyermek játékok és egy szelfi pont is várja a Balaton parti fűtött sátorba érkezőket.

A Balatoni KÖR tagjain és a helybéli vendégeken kívül jelen lesz  a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákjai is, akik különleges menüsorral készülnek. „Folyamatban van egy új szakképzés kidolgozása, aminek keretein belül leginkább a tóparti vállalkozások munkaerő-piaci igényére fókuszálnánk” – mondta Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, a Balatoni KÖR tiszteletbeli tagja.