Balatoni Borkarácsonyfa és Adventi vásár a Városligetben

Forrás: turizmus.com

 2014. december 07. 13:43

Az adventi időszak egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik a Balatoni Kör és partnerei összefogásából megszületett Első régiós adventi vásár és Balaton-kóstoló december 14-én a városligeti műjégpályán.

Az első régiós tematikájú adventi vásárt a Balatoni Kör a Magyar Turizmus Zrt. segítségével hagyományteremtő szándékkal hívja életre. A szervezők téli élményekkel teli programokkal és balatoni ízekben-zamatokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket december 14-én, vasárnap a Városligetben.

 

A műjégpálya dísztermében különleges, szalon jellegű vásáron a Balaton legismertebb borászai és termelői állítanak ki. A vásár látogatói a belépő fejében közel 40 balatoni bort kóstolhatnak, ráadásul kedvezményes palackáron vásárolhatnak az ünnepekre, valamint tóparti hétvégét is nyerhetnek. Ha valaki téli Balaton-élménnyel szeretné meglepni szeretteit az esemény ideje alatt jelentős kedvezménnyel tud foglalni a turisztikai szolgáltatóknál.

A Balatoni Kör borászai palackjaikból látványos Borkarácsonyfát állítanak a jégen és bort kínálnak a korcsolyázóknak. Az eseményt  Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár nyitja meg.

A szervezők célja, hogy a tavat szeretők Balaton-élményt ajándékozzanak egymásnak, akár kézműves termékek, akár egy tóparti Szilveszter, wellness hétvége vagy bortúra formájában. A Borkarácsonyfa mellett a borászok közösen fogják meggyújtani az ezüstvasárnapi gyertyákat a meglepetés-dizájnnal készített adventi borkoszorún, majd rövid karácsonyi ünnepséget tartanak az adventi vásár helyszínén, a műjégpálya díszteremében.

A Balatoni Kör számos meglepetéssel készül a rendezvényre, többek közt a rendezvény kabalájaként jópofa, napszemüveges, vitorlázó „hipster"-Mikulással, fakutyákkal, a rendezvényen debütáló Balaton bonbonokkal, melyek révén csokiba öntve is körbe lehet kóstolni a Balatont.