Hemingway és Kerouac kedvenceit kóstolhatjuk a hétvégén Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2021. november 04. 13:05

Ernest Hemingway Nobel-díjas regényíró és Jack Kerouac, a beatnemzedék „utazó nagykövete” sosem járt a Balatonon, most mégis az ő kedvenc almás pitéjüket kóstolhatják meg a gyerekek a tónál hétvégén. Ráadásul akár játékpénzzel is kifizethetik, amit fogyasztanak egy szombati rendezvényen.

A világutazó irodalmi nagyságok kedvencei mellett, a régió legjobb tíz éttermének finomságait is megízlelhetik a turisták Köveskálon ezen a hétvégén. Valamennyi étterem séfje azt próbálja népszerűsíteni az eseményen, hogy nem „zárt” be a Balaton a nyár végével: ősszel is érdemes ide elutazni, hiszen sok kulináris program várja a kirándulókat ebben az időszakban is – közölték a szervezők.

A rendezvény ötletgazdái a legkisebbek számára is érdekessé szeretnék tenni a gasztronómiai rendezvényt. Ezért meghívták az eseményre Füred Kapitányt, a balatoni mesehőst is, akit turisztikai szakemberek hoztak létre hét évvel ezelőtt. A helyi szuperhős feladata, hogy a gyerekekkel megismertesse a Balaton rejtett kincseit. A köveskáli kincsvadászaton QR-kódok segítségével fedezhetik fel a Balaton-felvidék egyik legkisebb településének nevezetességeit. Az ifjú kincskeresők jutalma a világhírű írók kedvenc almás pitéje lesz.

 

Játékpénzzel is fizethetnek a legkisebbek

A gyerekek QR-kódos Monopolyt is játszhatnak, és ha a társasjátékban nyernek, akkor a rendezvényen mesebeli bankkártyákkal, játékpénzzel vagy akár a legmodernebb QR-kódos formákkal is fizethetnek. Ezekkel a mesés pénzekkel megvásárolhatják a Balaton legjobb almás pitéjét is, a két nagy író kedvencét.

balaton_hetvege

Társasjátékokban szerzett játékpénzzel is ki lehet fizetni Hemingway kedvenc almás pitéjét

Fotó: F.K.

A Káli Gourmet séfjei által készített almás pite mellett több más finomságot is megkóstolhatnak majd a gyerekek és szüleik. Az eseményen ott lesznek például a Kistücsök étterem és a rizapusztai Tölgyes Kúria finomságai is. Emellett Köveskálra érkeznek a badacsonyi Hableány étterem séfjei is. Az említett éttermek mellet több más vendéglő, bisztró is kitelepül Köveskálra és különleges fogásokkal várják a kulináris élvezetek iránt érdeklődő turistákat.