Félmillió utas a balatoni kompokon

Forrás: turizmus.com

 2021. július 14. 11:39

Félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) kompjain július közepéig Szántód és Tihany között, és a jelenlegi adatok alapján augusztus közepéig várhatóan egymillióan veszik majd igénybe a balatoni kompokat.

A három nyári hónapban realizálódik a balatoni kompok éves forgalmának 70-75 százaléka, a legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp akár tizenöt-húszezer utast is átszállít naponta egyik partról a másikra, ami nagyságrendileg megegyezik a decemberi, illetve januári teljes havi forgalommal.

2021 első hat hónapjában a kompokon szállított személyek száma még 7 százalékkal elmaradt a 2019-es, kiemelt év forgalmától, július viszont már kiemelkedő eredményeket hozott. Az adatok szerint a kerékpáros közlekedés is egyre népszerűbb: júliusban a szállított kerékpárok száma 6,3 százalékos emelkedést mutatott.

A BAHART Kisfaludy kompja

Fotó: BAHART

Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 6.40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak a két part között, a forgalom függvényében.