Biciklis pihenőt és ásványvízkutat adtak át Badacsonyörsön

Forrás: turizmus.com

 2023. július 03. 13:31

Kerékpáros pihenőhelyet és ásványvízkutat adtak át pénteken délután a Balatoni Bringakörút badacsonyörsi szakaszán, a Varga Pincészet előtt, amely a fejlesztést megvalósította.

Varga Péter tulajdonos a biciklis pihenő és ivókút pénteki átadásán elmondta, Badacsonyörsön a 2000-es évek elejéig volt a Varga Pincészet üzemével szemben, a vasúti töltésnél egy szabad kifolyású forrás, melyet az erre sétáló turisták és helyiek is szívesen látogattak. Különleges forrásvíz volt, melyet savanykás illata és íze miatt még borvíznek is neveztek a helyiek. Azonban a 71-es főút melletti kerékpárút építése során ez a forrás elapadt. Ezért döntött úgy a pincészet, hogy a területükön, ugyanezen a vízbázison lévő ásványvízkútból szabad kifolyást biztosítanak. Az ideérkezők így mostantól egy kifejezetten kulturált környezetben olthatják szomjukat, s pihenhetnek meg ezen a szép, árnyas helyen – írta meg Veol.

Krisztin N. László polgármester üdvözölte a kezdeményezést, mivel rengeteg kerékpáros jár erre, azonban az eddigi gyakorlat szerint többnyire csupán áthaladnak a településen. Ezúttal egy olyan hely jött létre, ami megállíthatja, s akár maradásra is késztetheti a bringásokat a jövőben – mondta.

(Nyitó kép: 123rf.com)