Félmillió utas a BAHART személyhajóin

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 15. 13:35

Az idei hajózási szezonban már több mind félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajóin.

A BAHART badacsonyi hajóállomásán augusztus 15-én délben egy véletlenszerűen – sorsolással – kiválasztott utast köszöntöttek abból az alkalomból, hogy a társaság idei személyhajózási forgalma elérte a félmillió utast - adta hírül a BAHART.

A sorsolás nyertese, Schill Milán és családja Tatáról érkezett családi nyaralásra a Balatonra. A szerencsés család Kollár József vezérigazgatótól vehette át azt az 50.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek a BAHART járatain.

A Badacsony katamarán utasai közül sorsolták ki a szerencsés nyertest

Fotó: BAHART

„Bizakodók vagyunk a teljes hajózási szezon eddigi alakulása alapján, hiszen a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózás és a komp ágazat is jól teljesít.

Összességében már több mint 1,4 millió utast szállítottak a kompok és személyhajók együttesen idén. A személyhajózás tekintetében az utasok száma az előzetes tervszámok tükrében szintén bizakodásra ad okot a lényegesen alacsonyabb forgalmú tavaszi – elsősorban a csapadékos májusi – időszak ellenére.

A települések közötti menetrendi járatokon összességében már több mint 370.000 utas utazott az év során eddig. Az utasok által kedvelt és alapvetően idegenforgalmi célokat szolgáló sétahajóinkat idén már közel 100.000 utas vette igénybe, a bulihajó programokon több mint 13.000 fő vett részt és a gyermekes családoknak szóló Mastercard varázshajón több mint 5.000 utas szórakozott eddig – összegezte az aktuális forgalmi adatokat a társaság vezérigazgatója, Kollár József.

„A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajóival a legforgalmasabb napokon akár 20.000 utast is szállít a Balaton egészét tekintve. A személyhajók átlagos napi utasszáma a nyári kiemelt időszakban elérheti a 10.000-13.000 főt. A legkedveltebb települési hajójáratok továbbra is a Siófok-Balatonfüred-Tihany háromszögben, illetve a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek.

A menetrendi hajózást az értékesítésünk és kommunikációnk tekintetében az elmúlt években újrapozicionáltuk. Ennek keretében a hajózási élmény mellett a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívjuk az utazók figyelmét. Ezt a célt szolgálja az MTÜ által kezdeményezett Kajla program is, melynek keretében eddig 5000 kisdiák kereste fel hajóval a Balaton-parti látnivalókat - mondta el az ünnepségen Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. A korábbi évek tapasztalatai alapján a BAHART idén tovább hosszabbította a hajózási főidényt, így egészen szeptember 1-ig biztosítja a sűrűbb menetrendi közlekedést, és a teljes programhajó kínálatot az érintett kikötőkben.

Augusztus 19-én és 20-án – igazodva a Balaton-parti települések rendezvényeihez – 2019-ben is indít a Balatoni Hajózási Zrt. Mastercard tűzijátéknéző hajókat szerte a Balatonon. Idén 10 kikötőből indulva, összesen 17 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a tó közepén a parti tűzijátékok színkavalkádját.

Szeptember 14-én, őszi szezonnyitó rendezvény lesz a balatonboglári kikötőben, ahol a BAHART által szervezett BAHART Regatta vitorlásverseny zárófutama mellett, kempingtalálkozó és Gasztro Bormóló is várja a vendégeket. Az eseményhez kapcsolódóan egyedi hajójáratokat indít a társaság.