Okos napozásra tanít a balatoni mesehős

Forrás: turizmus.com

 2019. július 04. 14:48

Tavaly egymillió, idén pedig már másfél millió forint értékű naptejet osztanak ki a Balatonra utazó gyerekek között. Az akcióban bevetik a balatoni mesehőst, Füred kapitányt is, aki a gyerekek figyelmét játékosan próbálja felhívni az UV-védelem fontosságára.

Sok nyaraló tart az UV-sugárzástól, ezért csak rövid ideig tartózkodnak a balatoni strandokon. Egy új akció keretében a turistákat arra biztatják, menjenek nyugodtan fürödni, de okosan strandoljanak.

Az akció szervezőinek tapasztalata az, hogy a nyaralók a legtöbbször vásárolnak naptejet gyermekeiknek, de ha otthon felejtik, akkor nem vesznek újabbat.

A kampány keretében most több helyen is létrehozzák az UV-mentes strandot. Ilyen például Balatonszárszó, ahol egy héten át ingyenesen juthatnak naptejhez azok a gyerekek, akik otthon felejtették sajátjukat.

A gyerekekkel játékosan tanítják meg a napvédelem fontosságát

Fotó: Pixabay

Több balatoni óvodába és sportrendezvényre is visznek naptejet a szervezők. Jó példa erre Balatonföldvár és Siófok, ahol a helyi óvodákban használják majd, de az akció keretében Balatonfüredre is jut belőle. Itt az egyik úszótanfolyamokra járó gyerekek kapnak majd védelmet a nap ellen.

A kampányban bevetik Füred kapitányt, a balatoni mesehőst, aki a siófoki, fonyódi kikötőkben és strandokon szervez kincsvadászatokat. Itt mutatja meg a gyerekeknek, miért fontos az UV-védelem. Az akció keretében a gyerekek játékos feladatokat oldhatnak meg, jutalmul pedig játékfigurákat és naptejet kapnak. Az akciót a déli part mellett, az északin is megszervezik. Almádiban, Alsóörsön és Tihanyban is találkozhatnak majd a gyerekek Füred kapitánnyal.

Az akciót egy francianaptej-forgalmazó, több játékgyártó és turisztikai szervezet is támogatja – közölték a szervezők.