Sűrűbben jár a balatoni komp, a Velencei-tavon hamarosan indul a hajózási szezon

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. március 10. 17:38

Változik március 11-től a balatoni komp menetrendje, ami már csalhatatlan jele a közelgő hajózási szezonkezdésnek. A Balatonnál húsvétszombat, a Velencei-tónál már április 9-én megkezdődik az előszezon.

Péntektől sűrűbben, 40 percenként közlekedik a balatoni komp, az első járat 6 óra 40 perckor hagyja el Szántódrévet, az utolsó 18 óra 40-kor. Tihanyból az első komp reggel 7-kor, az utolsó 17 órakor indul a szántódi kikötőbe.

A több évtizedes hagyományhoz igazodva idén is húsvétkor, pontosabban Nagyszombaton kezdődik a balatoni hajózási szezon, melynek ünnepélyes megnyitása Balatonfüreden lesz. A Balatoni Hajózási Zrt. újdonsága, hogy idén már online jegyelővétellel biztosíthatunk magunknak helyet a személy-, séta- és programhajókra. Az utazók igényeinek kielégítésére a főszezonban már nemcsak a Siófok-Füred-Tihany útvonalon juthatunk el az apátsági székhelyre, hanem Siófokról közvetlen járat is indul Tihanyba, Balatonföldvárról pedig nemcsak Tihanyig hajózhatunk el, hanem egyazon járattal eljuthatunk Füredig.

Március 11-től 40 percenként járnak a kompok a Balatonon

Fotó: BAHART

Velencei-tavi hajózásra az idei előszezonban, április 9. és június 26. között a hétvégenként és ünnepnapokon lesz lehetőség. Agárdról a pákozdi Szúnyog-szigetre és onnan vissza naponta négy-négy átkelőhajójárat indul, sétahajózásra Pákozd-Szúnyog-szigeten, Agárdon, és a tó vízállásától függően Velencénél lesz lehetőség.

„A háborús helyzet ellenére is jó szezonban reménykedünk, ugyanakkor félő, hogy Velencénél a nyár végén már nem lesz alkalmas hajózásra a tó – mondta lapunknak Tót János hajóvezető. „Pedig hamarosan egy 40 férőhelyes elektromos hajót is forgalomba állítanának” – jegyezte meg a sétahajókapitány.

Mint ismert, a második legnagyobb hazai tó vízpótlására több tárcát is érintő, átfogó koncepció készült.