Balaton a Comitatus fókuszában

Forrás: turizmus.com

 2020. október 13. 10:19

2020-ban is a Balaton térségre fókuszáló számmal jelentkezik a Comitatus Önkormányzati Szemle. A tematikus számban a térség mint élettér és mint turisztikai desztináció egyaránt helyet kap.

Az állandó lakosság aktív résztvevője a környezet formálásának: ehhez kapcsolódik a helyiek által igényelt fejlesztéseket, a turizmus hatásait vizsgáló, az idegenforgalmi adóval, valamint a vidékkutatással foglalkozó tanulmány. Szabadidejükben a helyiek maguk is „turistává válhatnak” lakóhelyükön és környékén, így fontos keresletet is generálhatnak.

Az idetartozó tanulmányok között említhetjük a kulturális turizmust, a családokat mint szegmenst, az egészségturizmus lehetőségeit és a szelíd turizmust, valamint a turisztikai céllal érkezők által igényelt fejlesztéseket középpontba állító írásokat.

Balaton tematikus számmal jelentkezett a Comitatus

Fotó: Pannon Egyetem

A tematikus számban helyet kapott egy, a balatoni turizmusban (is) érintett döntéshozók Covid-19 hatásaival kapcsolatos véleményeit feltérképező online megkérdezés eredménye is.

A kiadvány szerkesztői szerint a tanulmányok a helyi szintű döntéshozók mellett a turisztikai szakemberek, a turizmusban (is) érintett döntéshozók és a Balaton iránt érdeklődők számára is értékes tudást hordoznak.

A kiadvány ingyenesen elérhető ITT.

Kapcsolódó cikkek

Fókuszban a Balaton

2019. szeptember 04.