Százötven készenléti rendőrt vezényelnek a nyári főidényben a nagy tavakhoz

Forrás: turizmus.com

 2015. május 13. 11:22

A Készenléti Rendőrség júliustól augusztus 31-éig a Balatonnál 108, a Velencei-tónál 18, a Tisza-tó mellett pedig 28 rendőrrel segíti a közbiztonság növelését – mondta el az országos rendőrfőkapitány a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) turisztikai idénynyitóján szerdán Velencén.

Papp Károly közölte, hogy a készenléti rendőrök állandó szolgálatban lesznek, heti váltással, és ha az időjárás miatt már júniusban is sokan lesznek a tópartokon, akkor korábban érkeznek az érintett három térségbe.

Fotó: siofokhirado.hu

Az országos főkapitány fő célnak nevezte az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét rontó tényezők visszaszorítását, ezért az elmúlt években jól működő és bevált gyalogos, kerékpáros, kutyás és lovas járőrök idén is jelen lesznek a fő turisztikai térségekben. Hozzátette: a nyári időszakra helikoptert telepítenek a siófok-kiliti reptérre, amely a bűn- és baleset megelőzés mellett a közlekedést is folyamatosan segíti majd az M7-es és az M1-es autópálya környékén.

Idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság elnököli a bizottságot, és koordinálja a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér megyei rendőrség szakmai munkáját.

Vörös Ferenc, a BKKB soros elnöke, Fejér megyei főkapitány-helyettes elmondta: a szárazföld és a levegő mellett a vízi rendészet jóvoltából a tavakon is fokozott figyelemmel kísérik a turisztikai szezont. Jelezte, hogy a Velencei-tavon három hajó áll készenlétben, egyet közülük Somogy megye biztosított.