Megnyitott a Kristinus Gasztro Műhely

Forrás: turizmus.com

 2016. február 18. 14:08

Sikeres tesztüzemet követően megnyitotta kapuit a kéthelyi Kristinus Borbirtok Gasztro Műhelye. A menü struktúrája a hagyományos felosztás helyett a borbirtok borait követi, így a vendég az Irsaijához, a Birtok Roséjához vagy a SAS Cuvéejéhez kap ételajánlást.

A helyi termékek iránt elkötelezett Kristinus Gasztro Műhely az alapanyagok minőségét, a borok és ételek harmóniáját valamint a tálalás esztétikáját tartja elsődlegesnek. Az étlapon így mindig szerepel vad (az étterem Somogy bejáratánál, a Nagyberek felett, az ország egyik kiemelkedő vadászati régiójában található). A degusztációs menü hét fogásban, egy habzó bor, Krisecco nyitánnyal mutatja meg, mit gondolnak a borbirtokon a konyhaművészetről.

A gasztro műhely séfje és cukrásza Komócsin Zoltán, aki a kéthelyi borászat előtt ismert volt már az Olimpia Étterem szakácsaként, a Normakert Étterem konyhafőnökeként, valamint a Carnivore étterem (Oxygén Wellness Naphegy) konyhafőnök-helyetteseként.

 

Munkáját Kulcsár Erika sous-chef és cukrász segíti, aki a Ruszwurm, a Four Seasons Gresham Palace vagy a Paleo Manna cukrászat mellett dolgozott már szakoktatóként is.

A Kristinus Borbirtok 55 hektáron, 22 magyar alkalmazottal termel díjnyertes borokat Kéthelyen 2005 óta.

 

A megújult márka a birtok újjászületésének jelképe és a magyar piacnak szánt egyértelmű jelzés: a Kristinus a hazai borbarátokat hívja a Dél-Balaton felfedezésére.

Az épület felső szintjén februártól 10 szobás Vinotel várja a borbarát utazókat. A Vinotel koncepciójának a középpontjában a Balatont és a borokat találják. A Borbirtokon több nagy rendezvényterem, valamint egy szabadtéri színpad is található.