A vendégszeretetért mennek Gyenesdiásra a nyaralók

Forrás: turizmus.com

 2020. április 07. 18:06

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület év elején kutatást végzett partnerei körében az egyesület munkájáról, a nyugat-balatoni üdülőfalu turizmusáról. A kutatás eredményét lapunkhoz is eljuttatták.

Az egyesület célja az volt, hogy megismerjék partnereik véleményét, elvárásait, hogy ezeknek megfelelően alakíthassák munkájukat, kínálatukat.

A felmérés során nemcsak a tagság gondolatai, hanem a náluk lecsapódó vendégvélemények is összegzésre kerültek – áll az egyesület közleményében. Az egyik legsokatmondóbb üzenet: „A vendégek nem vágynak luxusra, de a kényelem, a tisztaság és a szállásadók vendégszeretete nagyon fontos.”

A vendégek számára nem a luxus, hanem a kényelem és a vendégszeretet a fontos

Fotó: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület

A több mint 100 fős tagságból 58-an vettek részt a kutatásban (42 szállásadó,16 szolgáltató). A válaszadók 69%-a több mint 16 éve foglalkozik turizmussal, de akadnak többen is, akik csak pár éve „csöppentek bele” a szakmába. Válaszaik szintén nagyon fontosak az egyesület szerint, hiszen tőlük friss szemléletű gondolatokhoz jutottak.

A személyes beszélgetések során fény derült az együttműködés erősségeire, gyengeségeire, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a változtatásra szoruló dolgokat az egyesület újragondolja, illetve a jól működő folyamatokat erősítse. A visszajelzésekből kiderült, mennyire fontos a személyes kapcsolattartás, hiszen amellett, hogy a megkereséssel megerősítették az egyesület napi munkáját, a tagok számára is nyilvánvalóvá vált, hogy fontosak az egyesület számára.

A válaszadók motivációi a csatlakozáskor


A helyi TDM-szervezet tagjai pozitívan értékelik Gyenesdiás turizmusának fejlődését, mindemellett úgy gondolják, hogy vannak még fejlesztendő vagy éppen továbbfejlesztendő területek.

Az egyesület munkájával elégedett a tagság. Tudják, hogy a turisztikai egyesület jelentősége és erőssége a partnerségben, az érdekképviseletben, a folyamatos információadásban, tájékoztatásban és segítségnyújtásban, a települési marketingfeladatok ellátásában, a helyi turisztikai kiadványok biztosításában rejlik. Megfogalmazódott az is, hogy az egyesület igazán sikeres működéséhez minden tagnak, szolgáltatónak is hozzá kell tennie a „magáét” – írja a közlemény.

A válaszadó szálláshelyek szolgáltatásai


Az idei év tennivalóit a felmérés eredményét, a partnerek építő gondolatait figyelembe véve alakítja az egyesület. Néhány konkrét terv a felmerült igényeknek megfelelően:

- a tavaszra tervezett, a kialakult járványügyi helyzet miatt elhalasztott belső study tour – a garantált programhelyszínek jobb megismerésére, a tapasztalatok felfrissítésére – ősszel vagy jövő tavasszal kerül megrendezésre;

- több kötetlen baráti találkozót terveznek a kapcsolatok erősítése érdekében;

- aktívabb kommunikációt kezdeményeznek az egyesület erősségeiről, értékeiről a még nem tag szolgáltatók bevonzása érdekében.