Május 15-én nyitnának a Balatontourist kempingjei

Forrás: MTI

 2020. április 30. 15:39

A Balatontourist 10 tagból álló balatoni kempinglánca felkészült a vendégek fogadására, a kijárási korlátozások feloldása esetén a cég által üzemeltetett egységek tervezett nyitási időpontja május 15.

Székely Ferenc, a társaság általános igazgatóhelyettese elmondta, hogy a Balatontourist csoport a tavalyi évet változatlan vendégforgalom mellett 10 százalékot meghaladó szállásdíjbevétel-többlettel zárta az előző évhez viszonyítva.

Az idén kimagaslóan jó szezonra számított a cég, a foglalások száma márciusig magasabb volt a tavalyinál, de a járvány közbeszólt. A leginkább veszélyeztetett senior vendégkör, és a jövedelemkiesést elszenvedő bel- és külföldi vendégek egy része lemondott terveiről, de a foglalási előlegek így is elérik a tavalyi április végi érték 85 százalékát.

A járvány miatt a tavalyinál jóval gyengébb, de még elfogadható vendégforgalomra számítanak – tette hozzá.

A Füred Kemping és Üdülőfalu is a Balatontouristhoz tartozik

Fotó: Facebook / Balatontourist

A cég kempinglánca továbbra is 10 tagból áll. A badacsonyörsi Balaton vendégház idén már nem része hálózatnak, viszont csatlakozott a lánchoz a balatonberényi Kócsag Kemping.

A kempinglánc felét a társaság maga üzemelteti, amely egységekben tavaly összesen 405 ezer vendégéjszakát regisztráltak, a másik felét pedig partnervállalkozások működtetik.

A tulajdonos továbbra is az Opus Global Nyrt., azonban a cégcsoport belső struktúrája változott, január 1-jétől a Balatontourist csoport tagjai közvetlenül a Hunguest Hotels Zrt. leányvállalatai lettek.

A társaság tapasztalatai szerint a klasszikus sátor- és lakókocsis helyek mellett nő az igény olyan szálláshelyek iránt, amelyek lehetővé teszik a kempingezés életérzését saját eszközök vásárlása nélkül is.

Emiatt nő a kereslet a kempingen belüli üdülőházak, mobilházak, bérelhető lakókocsik és berendezett bérsátrak iránt.

Mint egy mai korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok már megkezdték a teraszok előkészítését, és várják a részletszabályokat.