Térítésmentes turisztikai termékfejlesztési műhelymunkák a Balatonon

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. április 25. 15:41

Miként lehet együtt, komplex módon erősíteni egy-egy turisztikai desztináció aktivitását? – erre a kérdésre ad választ a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete által kezdeményezett, április 26-án kezdődő műhelymunka-sorozat.

Komplex turisztikai termékfejlesztést szolgáló műhelymunka-programot indít a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a siófoki székhelyű Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség a kiemelt balatoni térség öt kisrégió-központjában, hogy kiscsoportos foglalkozások keretében, interaktív módon ösztönözze az aktív, bor-gasztro, kulturális, egészség- és családbarát turizmus lehetőség szerinti erősítését egy-egy adott desztinációban. Ezen öt terméktípus gyakorlati példáján keresztül bemutatják a szolgáltatás- és termékfejlesztés, a keresztpromóció, az együttműködés és a desztinációs szemlélet fontosságát a helyi szolgáltatóknak.

A bor- és gasztroturizmus az egyik kiemelt termék a műhelymunka során

Fotó: 123rf.com

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) támogatásával szervezett, ingyenes, egész napos foglalkozásokat egy szervezetfejlesztő és tanácsadó cég mediátorai fogják össze, és késztetik aktív közreműködésre a résztvevőket a munkájuk során szerzett tapasztalataik, ötleteik, javaslataik bemutatására.Április 26-án a nemesvitai (Veszprém megye) Matild Country Hotelben találkoznak az innovatív, gyakorlatias módszerek iránt érdeklődök, április 27-én a lellei BL Yacht Club & Apartments, május 3-án a siófoki Hotel Yacht Wellness & Business, május 10-én a keszthelyi Amazon Ház, május 11-én a tihanyi Aquilo Hotel Panorama ad otthont a kisrégiós műhelymunkának.Mint megtudtuk, a GINOP-pályázaton elnyert forrásból idén az ország huszonkét frekventált turisztikai desztinációjában szerveznek a balatoniakhoz hasonló műhelymunkát. A Balaton térségében külön műhelymunka keretében kerül sor a balatoni bringaút és a tó víziturisztikai megállóhelyeinek fejlesztésére fókuszáló, szemléletformáló találkozóra.

A térítésmentes balatoni műhelymunka-programra ezen az oldalon lehet jelentkezni. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják a szervezők.