Pop-up éttermet nyitott a budai Gléda Szigligeten

Forrás: turizmus.com

 2023. július 04. 12:56

A budai Gléda Vendéglő a Szigligeti vár lábánál nyitott pop-up éttermet. A vendéglőnek otthont adó felújított csárdaépület és a hozzá tartozó 100 fős terasz asztalainál a nyárra hangolt Gléda-klasszikusokat kóstolhatják meg a vendégek, de kifejezetten a Balatonra készült fogások is helyet kaptak.

A balatoni pop-up étterem a Szigligeti vár lábánál nyári menüjével, árnyékos, hangulatos teraszával kínál kikapcsolódást.

„A nyáron Budapest mindig kicsit kiürül és az igazán nyüzsgő élet a Balaton partjára költözik. Szeptember végéig a budai éttermünk mellett Szigligeten, a vár lábánál is megtalálhatóak vagyunk – mondta el Deli János, a Gléda tulajdonosa. – Egy felújított csárdaépület ad otthont a Glédának, amihez egy hatalmas, 100 fő leültetésére alkalmas, árnyékos terasz tartozik. A közönségkedvenc klasszikusainkat a nyárra hangoltuk, de vannak kifejezetten csak a Balatonnál kóstolható fogásaink is, mint például a bőrén sült pisztráng citrusos rizottóval" – tette hozzá.

Az árnyas terasz bizonyára népszerű lesz

Fotó: Gléda Vendéglő Szigliget

 

 

Az itallapon a borok mellett a Gléda saját márkás pezsgője is helyet kapott, de aki a nyári melegben egy hűsítő koktélra vágyik, az is megtalálja a számítását.