A Balaton is egyre kedveltebb az osztrák turisták körében

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. július 03. 21:02

Az idei év első harmadában a legfrissebb statisztikák szerint minden negyedik külföldi vendég Ausztriából érkezett a Balaton partjára.

Az osztrák vendégéjszakák számának további növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. – összefogásban a régió turisztikai egyesületeivel és a szolgáltatókkal – a főszezon kezdete előtt átfogó kampányt indított a szomszédos Ausztriában.

A kampány keretében Ausztria egyik legnépszerűbb kereskedelmi rádióadójának – FM 88,6 – hallgatói 2 héten keresztül naponta többször találkoztak a Balatonra csábító hirdetésekkel. Ezzel egy időben, június második felében Bécs valamennyi metróállomásán, a város forgalmas csomópontjain megfordulók, valamint több frekventált villamos- és buszjárat utasai találkoztak az Infoscreen hirdetésekkel, amelyek a „Balaton – meglepően több" szlogen alatt mutatták be a családi ajánlatokat. A fizetett hirdetések több százezer potenciális turistát értek el, akik az MT Zrt. által összegyűjtött ajánlatokat online foglalhatják. A rádió-spotok és az Infoscreen hirdetések tartalma elérhető itt.

Az osztrák kempingezők „bibliájának" számító Camping Revue magazin legfrissebb nyári számában az MT Zrt. részletes magyarországi kemping-körképe olvasható, különös tekintettel a balatoni szálláshelyekre és szabadidős programajánlókra. Ugyancsak az MT Zrt. ausztriai képviseletének közreműködésével készült el a családos utazók évkönyvének Magyarország összeállítása, amelyet az Osztrák Kereskedelmi Kamara (WKO) minden általános iskolába eljuttatott még a szünidő előtt. Az MT Zrt. ausztriai külképviseletének kampányairól folyamatosan frissülő információk itt olvashatók.